Kis korkülönbséggel szülők, mondanátok pár tanácsot, jó szót?
Fél éves a babánk, apával úgy döntöttünk, jövő hónaptól utat engedünk a tesónak. Milyenek az első hetek? Az első kicsi is elsőre sikerült, lehet, a második is összejön hamar, szóval tudom, fel kell kötni a gatyát :)
Eddig egyszer jött meg szülés után, a szoptatás befejezése után, nemrégen.
Nektek hányadik alkalommal sikerült a tesót összehozni? Milyen volt a második babavárás? Teszteltetek éppen úgy, vagy már csak elmentetek dokihoz? Lazábban vettétek, mint az elsővel? A szülés mennyiben különbözött az elsőtől? (én természetesen szültem, minden gond nélkül, hála égnek...)
Hogy oldottátok meg az első heteket kicsivel és picivel? Kérlek, adjatok pár tanácsot, nagyon köszönöm.
Én csak részben tudok a kérdésedre válaszolni, mivel Kistesó még pocakban van.
Szóval hasonlóan hozzád nálunk is elsőre sikerült összehozni a kislányunkat, természetesen szültem, szintén minden probléma nélkül. Szülés után az 5.hónapban jött meg először, 6-ban másodszor. Szerintem be is állt volna, de erre már nem volt lehetősége, mert váratlanul megfogant a Kisfiunk. Egyetlen egy alkalommal nem védekeztünk csak..
Először nagyon megijedtünk, még az is benne volt, hogy nem tartjuk meg, de Hála Istennek meggondoltuk magunkat!
A mostani terhességem eddig szintén nagyon jól viselem, eddig semmi különbség sincs a kettő között, még a kilók is ugyanúgy jönnek fel.
Így nálunk kb. 16hónap lesz a korkülönbség. Hááát, kiváncsi leszek.. :)
Remélem jó testvérei lesznek egymásnak és nagyon fogják egymást szeretni!
Nálunk 15 hónap a korkülönbség. Nem terveztük, egyetlen egy alkalommal elmaradt a védekezés :) De nem bánjuk. Amikor be kellett feküdnöm a kórházba, az nagyon rossz volt, mert nagyon aggódtam a "nagyért" aki még szintén pici volt. De nem volt gond. Otthon az első pár nap húzós volt, de szerencsére a baba "jól viselkedett" :D hamar összeszoktunk. Tesóbabakocsit vettünk, amit később lehet csak egy ülésesként is használni. Segítségem a mindennapokban nem volt. Ha tanácsadásra vagy orvoshoz kellett menni, akkor apát is vittük, mert egyedül nem boldogultam volna (nem lehet bemenni babakocsival, amíg az egyiket öltöztetem, a másik lepörög a vizsgálóról.)
Az első napok húzósak, de összességében jobb a kis korkülönbség, mert jól eljátszanak, lefoglalják egymást.
szia nálunk 16 hónap a korkülönbség, elsöre sikerült a kistesó, elöször picit beparáztam, de most már nagyon örülök, hogy így alakult, terhesség probléma mentes volt, azt hiszem lazábban vettem, meg a kislányomra figyeltem, így hamar elröppent, szülés is szuper volt, sokkal gyorsabb volt mint az elsö, biztos vagyok benne, hogy a kis korkülönbség miatt!
elsö hetekben, a pici sokat aludt, én meg tudtam foglalkozni a naggyal, a napirendet a nagyéhoz alakítottuk. télen született a pici, így amikor még nem tudtunk kimenni sétálni, apukám vagy anyukám kivitte a nagyobbat, hogy legyen friss levegön.
vettünk testvérkocsit/használtan/ szuper segítség!!!
most a pici 5 hónapos, a nagylányom nagyon szereti, és a kicsi is mindig vigyorog a tesójára, sokat járunk sétálni, nagyszülökhöz.
mondták többen, akiknek kis korkülönbséggel születtek babáik, hogy az eleje elég nehéz, de nem is értem miröl beszéltek! semmi probléma nincs velük és én is nagyon élvezem!
nagyon klassz lesz , ha majd együtt tudnak játszani.
én csak biztatni tudlak, sok boldogságot!
Nalunk 14 honap van es tervezetten, mar nem babak es nem csinalnam maskepp, jo dontes volt.
Teny, hogy sok munka, sok turelem, hatalmas aktivitas kell hozza es egy nagyon jo par, nekem ennyim volt es eleg volt. A ferjemmel mindketten lelohetetlen sajtkukacok vagyunk, porgunk ezerrel, de a gyerekek is ilyenek, nyilvan atveszik a mi habitusunkat.
Az elso babank a harmadik honapban fogant, a masodik az elso honapban, akkor mar ket mensim volt szules utan.
A terhesseggel nem volt gond, eszre sem vettuk szinte, jol birtam, fitt viltam es repult az ido. Gyors szulesem volt, a picivel minden ment az elejetol konnyeden, a nagy sem feltekenykedett, hiszen meg o is kicsike volt. A ferjem segitett, sokat dolgozott, de heti ket szabadnapjan tenyleg segitett es foleg lelkileg tamogatott.
Az elso idoszak volt a legkonnyebb, a nagy szepen ataludta az ejszakat pici koratol, 14 honaposan mar husz foga kint volt, nem volt beteges. A kicsi evett/aludt, ejszaka csak enni ebred, nem sirt sokat. Teny, hogy egesz nap etettem, altattam, projekt volt barhova is elmenni, mert mindig valtva csinaltak mindent. Egy ev utan allt ossze a napirend, onnantol kezdve egyszerre esznek, napkozben egyszerre alszanak, reggel fix idopontban ebrednek, este nyolctol alszanak. Nekem ez egy nagyon nagy segitseg es vigyazok is a napirendre.
Testverkocsit hasznaltunk, a kendozes nem jott be nekem. A picinek kb semmit sem kellett viszont venni es meg most is alig valamit, csak ruhabol, cipobol kap ujat, illetve mist mar egy meretu az autosules, a babakocsi ota ez volt az elso nagy beruhazas a masodik gyerekre, a tobbi ertekes dolig ugye mar mind megvolt.
Amugy a testverkocsit siman eladtam tok jo arban, amikor mar nem volt ra szukseg.
Ami engem kiboritott: a kicsi nehezen fogzott, hat hinapos koratol kb masfel even at kinlodott a fogaival, sok-sok ejszakat vegigsirt, neha mar egyutt, kb csak ringatva aludt, nagyon anyas lett es leszokott az ejszakai alvastol. Egy ido utan majd kipurcantam, napi 3 orat aludtam, azt is tobb reszletben. Mivel anyas lett, igy mas segiteni sem tudott volna, ha ejszaka megebredve a ferjemet talalta maga mellett, akkor betegre tudta volna orditani magat.
Amit okosan kell csinalni: a sajat napirendedet.
En foztem magamra es takaritottam is, de nem szegyen rendelni sem az etelt es takaritAst fizetni. En pl csak ket naponta fozok, akkor us mar a reggeli orakban elintezem, a fagyasztoba is mindig kerul etel, hogy legyen mit enni nyugosebb napokon.
Sajnis nekem van egy durva tisztasagigenyem, igy minden masnap vegigtakaritom a hazat gyorsan, ezt us reggelente csinalom. En azert intezem reggelente a dolgom, mert akkor meg lassabbak a gyermekeim, mint kesobb, ahhoz szoktak, hogy reggel ebredes utan van ket lustizos, egyedul jatszos, vagy meset nezos ora. Ezt majd te latod a sajatjaidon, hogy melyik napszak lesz naluk lustulisabb.
Az enyemek meg mis is harom orat alszanak napkozben, de en nem cseszek ki magammal, tudatosan nem akkor csinalom a hazi munkat. Akkor tornazom, kavezok, filmezem, baratnot hivok az, vagy a ferjemmel vagyok, ha otthon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!