Ismerősök, kollégák, család hogyan fogadta a hírt hogy
jön a 3. gyereked?
Figyelt kérdés
amikor a kollégáknak elmondtam hogy jön a harmadik baba az egyik megkérdezte_-nem lehetett már semmit csinálni?Döbbent csend lett a nagy ünneplésből.Ez ilyen nagy katasztrófa?hogy mindenáron kell csinálni vmit.Azt hitte azért lesz harmadik mert már nem lehetett elvetetni.
2012. máj. 18. 12:43
1/9 anonim válasza:
Mi még csak tervezzük, de bevallom nem szívesen beszélek erről senkinek, mert valahogy úgy néznek ránk, mint egy ufóra. Mondjuk rossz közegben mozoghatok, mert nálam már az elsőre is ez volt a kollégák reakciója.... Ne törődj velük, szerintem neki sokkal cikibb, hogy megkérdezte, te meg elárultad, hogy terveztétek.
Boldog babavárást! Remélem én is eljutok egyszer ide, hogy a 3. baba bejelentésével sokkolhatom a környezetemet :D
2012. máj. 18. 12:48
2/9 A kérdező kommentje:
köszi.már 21 hónapos.csak időnként eszembe jut hogy lehet vki ilyen bunkó?és miért olyan borzasztó a három gyerek.Sok sikert nektek a leendő babákhoz is!:)
Anyukám azóta nem jön, nem hív, mióta megtudta, hogy lehet, hogy jön a 3. baba. Addig sem segített semmiben, nem is értem.
Közvetlen ismerősöknek még nem mertem elmondani a fenti kérdésem miatt.
Ráadásul nálunk egy fiú és egy lány van, így mégcsak az a kérdés sem merül fel, hogy "na 3.-nak ugye végre fiú vagy lány lesz"
A nőgyógyász ennyit szólt: "szülni akar?"
2012. máj. 18. 13:13
4/9 A kérdező kommentje:
szinte mintha én írtam volna:)nem láttam ezt a kérdést.nagyon gáz hogy a családod is így reagál mintha szégyen lenne.A két kicsi között nekem 17 hónap van .ezen is elborzadtak páran:)
2012. máj. 18. 13:29
5/9 anonim válasza:
Nekem négy van. ;) Viszont a harmadiknál gyakori volt a mert kell még egy kislány kijelentés. Amikor meg mondtam, hogy vagy még egy kisfiú, mindenkinek kikerekedett a szeme. Mert vagy azért jön a harmadik mert becsúszott, vagy azért jön meg más nemű kell, vagy azért mert anyagilag biztosan megéri. A negyediknél már néha úgy éreztem a kívülállók előtt magam, mint egy megesett tinilány. Az meg különösen tetszett amikor elkezdték mondani, hogy na ha ők is fiatalon szültek volna mint én és olyan fiatalok lennének mint én biztos vállalnának még. Aztán persze amikor megtudták a koromat, szintén kerekedtek a szemek. Mert egy tízessel mindig fiatalabbnak gondolnak. Egy néni egyszer hüledezett is,hogy három gyerek ilyen fiatalon!? Aztán amikor megsúgtam, hogy az négy és negyven akkor ő is kerek szem. Szóval sok kerek szemű emberke lakik mifelénk. Kerek szemeket készítő kisiparosok a nagycsaládosok.
2012. máj. 18. 13:34
6/9 anonim válasza:
Ja és az egyik testérem megjegyezte, hogy ha ő eltudta vetetni akkor én miért nem. Eszükbe nem jut, hogy talán azért mert akartam a gyerekeket.
2012. máj. 18. 13:36
7/9 anonim válasza:
Most várom a harmadikat, két lányom van (picik még, szóval kis korkülönbség lesz a 3 gyerek között). Sokan azt hiszik, azért vállaljuk a harmadikat, hogy hátha ez fiú lesz. Sokan azt hiszik, hogy becsúszott gyerek és nem akarjuk elvetetni.
Hogy őszinte legyek, sza*r*ok rájuk.
Még az elején felvettem pár megjegyzést, de már nem érdekel.
2012. máj. 18. 14:09
8/9 anonim válasza:
nálunk/falun/ ugyanez a helyzet. eddig 2 babánk van 17 hónap korkülönbséggel, lány és fiú. Mindenki azt mondja, de jó összenölnek, párban vannak, hamar letudod és mehetsz dolgozni. Persze amikor mondom, hogy minimum 4 gyermeket szeretnénk, köpni nyelni nem tudnak.
2012. máj. 18. 15:38
9/9 anonim válasza:
Szerintem MO-on a kétgyermekes családmodell az elfogadott. Méghozzá egy kisfiú és egy kislány.
Ha két lány, akkor le vannak döbbenve az öregek, hogyhát a fiú a gyerek. 2 fiú esetén az anyát sajnálják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!