Wc szűkítő, vagy bili? Hogy kell kezdeni a szobatisztaságra nevelést?
Biztos mindenkinek az első lépés a legnehezebb. Fogalmam sincs, hogyan kezdjem.
Bizonyos időben, pl. ebéd után ültessem le a bilire? Mit csináljak, ha egyből lemászik róla?
Mennyi idős a gyermeked? Csak azért, mert nagyon korán elkezdeni sem jó. Nálunk a wc szűkítő vált be, mert a biliről mindig felállt, arrébb ment...a wc-t viszont nagyon izgalmas helynek tartotta, így kapott egy szűkítőt és azon szépen elücsörög. Mi úgy csináljuk, hogy este fürdés előtt leveszem a pelenkáját, együtt elmegyünk a wc-be és elmondom neki, hogy most megpróbálunk pisilni. Pár percig ül a wc-n, kap egy könyvet, amit nézegethet vagy együtt nézegetünk. Ha sikerül a pisi, akkor OK, ha nem, akkor is. Reggel kelés után ugyan ez a teendő. Erőltetni semmit nem szabad, ha sír, akkor kicsit el kell felejteni az egész dolgot.
Ja és itt a jó idő, ha van kertetek, akkor kint nyugodtan vedd le róla a pelenkát. Nagyon fogja élvezni, rájön, hogy mennyivel kényelmesebb nélküle!
Másfél éves. Sajnos kertünk nincs. Te mikor kezdted? mikor már értette, hogy pisi, bili, stb. nagyjából mit jelent?
Bilire próbáltam pár alkalommal ráültetni, nem sírt, de egyből ment tovább. a Wc őt is izgatja, ezért gondoltam, hogy talán wc szűkítővel könnyebben menne.
Persze erőltetni én se szeretnék semmit. Csak próbálgatom a képességeit, hátha menne már neki. Megadom a lehetőséget :)
Zenélős bili.Tökéletesen bevált.
Aztán jött a wc szűkítő és most 1 hete nincs is pelusunk még éjszaka se.
4 gyerkőc anyukája
2-2,5 éves kor körül lesz szobatiszta,így van még időd.
Csak ismerkedni fog a bilivel.
4 gyerkőc anyukája
Ezeket az elméleti dolgokat tudom, csak azt nem, hogy ez gyakorlatban hogy nézne ki.
Mivel lehet megszerettetni vele? Játékot adok a kezébe? Közben szórakoztatom? Vagy pont az ellenkezője? Addig hagyjam magára? Mennyi ideig üljön a bilin?
En kivartam amig erdeklodni kezdett a fiam, akkor volt kb ket es fel eges. Volt bili addig is, de nem igazan izgatta. Egyszer viszont eszrevettem, hogy tudatosan kezd figyelni a kukijara amikor pisilnie kell. Az elso lepes az volt, hogy furdesnel mindig jatszott ures flakonnal es spontan belepisilt. Hulyen hangzik, de tetszett neki, nagy sikerelmenye volt, azt a flakont erre mgtartottuk, jateknak fogta fel. Ezutan magyaraztam neki, hogy a bilibe/wcbe pisiles es kakilas is ilyen vicces.
A wc szukitot nem szerette, mert egyszer mozgolodott rajta es odavsipte a boret.
Oszinte leszek: ebben a tempoban nekunk nem volt nagy kihivas es idotoltes ez, kb ket het alatt szobatiszta lett baleset nelkul es nagyon buszke volt magara.
A kisbb fiam most ket eves es epp most kezdodik az, hogy nezi a kukijat ha furdes kozben pisilnie kell, mar a flakont is odaadtam neki, szerintem hamarosan o is rajon a dologra.
Szűkítő,vagy bili? Szerintem a gyermek dönt,így jó,ha van mind a kettő! -nálunk a bili vált be.
Az este,a fürdés idő a legjobb kezdetben,akkor,amikor már tudja,mi az a pisi. Ha már most a "fenekedben" van amikor wc-re mész,az nem baj,közben magyarázhatod Neki,hogy: én most pisilni megyek,ráülök a wc-re,és ide pisilek,nekem már nincs pelenkám,majd eljön az idő,hogy Neked sem kell pelus, szép bugyid lesz majd Neked is.
A középsőm 2 éves még épen nem volt,amikor minden este belepisilt a fürdő vízbe,és közben nézte, "mi csurog ott?". Akkor kezdtem Neki magyarázni,hogy az ott a pisi,akkor kértem meg,hogy fürdés előtt üljön a bilire egy kicsit. Amikor "pont jókor" ültettem bilire,akkor megdicsértem,és onnantól egyenes út vezetett a szobatisztaság felé,ami persze nem volt sima út,de egyenes volt! :-)
Ha feláll,semmi gond,megkérheted majd,hogy üljön vissza egy kicsit.
De ez még Nálatok korai!! Mint ahogy fent is írták, 2 éves korban lesznek érettek a szobatisztaságra- ez lehet a két éves születésnapján,de lehet közel a háromhoz! Figyelni kell a gyermeket,majd látni fogod,ha érett a szobatisztaság megtanulására!!- hidd el,tényleg látni fogod! Az ösztöneid nem hagynak cserben!!
Üdv: 3 lányos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!