Nektek melyik név tetszik legjobban ezek közül? Sorrend is jöhet!
Marcell - legjobb
Péter - ez sem rossz
Lőrinc - ez nem tetszik
Ármin és Leander - tudom hogy férfinevek, de állati nőiesek. Főleg a Leander, hát az valami hihetetlenül csajszis, mint valami hercegnő.
Marcell
Péter
Ármin
Lőrinc
Leander (?)
1. Leander - mint név, ez tetszik a legjobban, de nem hiszem, hogy merném adni saját fiamnak, mert kicsit lányos, tündéres névnek érzem a hangzása miatt.
2. Ármin - tetszik, kedves névnek tartom. Talán annyi a fenntartásom, hogy egy kicsit félénk, álmodozó, nem erős/harcias kisfiút képzelek ehhez a névhez (felnőttet nem tudok hozzáképzelni)
3. Marcell - régen nagyon tetszett, de már nem, mert annyira felkapott lett, minden 3. kisfiút így hívnak, legalábbis felénk
4. Péter - nem igazán tetszik
5. Lőrinc - abszolút nem tetszik
Köszönöm az eddigi véleményeket! :)
Nekem a Leanderről sosem jutott eszembe, hogy lányos, nem tudom, miért...
Felénk nem túl gyakori a Marcell.
Leander - nem ismertem még ezt a nevet (csak a növényt), és először azt is hittem, hogy női, egyébként nagyon szép hangzású.
Ármin - szerelmes vagyok szinte az összes Á-val kezdődő férfi névbe.
Marcell - ebben a formában nem tetszik, viszont Marci nagyon, de akkor már inkább Márton.
Lőrinc - kicsit túl komoly.
Péter - túl sokat ismerek belőle, amolyan klasszikus, bár valami különlegesebb családnévvel még működhet.
Jókai Mór első regényének a Hétköznapok-nak az egyik főszereplője Leander. Szóval ez egy elég régi név. Nekem tetszik, csak ugye kérdés, hogy milyen vezetéknév után van, mert mondjuk egy Fehér Leander, vagy egy Földy Leander elég hülyén hangzana.
A következő Ármin a sorban, ezután Marcell, majd Péter és végül Lőrinc. Egyébként érdekes, bocs az OFF-ért, de Tóth Lőrinc, aki írótársa volt, nevezte el Jókai Mórt Mórnak, mert eredetileg Móric volt a neve. Erre Jókai a következő levelében Tóth Lőr Úrnak nevezte barátját, de ez érdekes módon nem ragadt meg. :)
1. Leander, Lea, abszolút győztes
2. Marcell, Marci, szeretem becézni
3. Ármin nagyon különleges, csak 1 embert ismerek ilyen névvel, de nem tudom úgy becézni, hogy ne legyen kisfiús ( majd a srác 16-17 éves korában ciki lesz, ha Árminak fogják hívni)
4. Péter, Peti, de ebből annyi van, ismerek vagy 50 Petit
5. Lőrinc, hát, eléggé régies, semmiképpen nem adnám : )
4. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!