Adnátok olyan nevet a gyereketeknek, ami csak neked és a férjednek tetszik, de másoknak nem (ismerősök, család)?
Mi eleve közöltük mindenkivel, hogy mindenki adhat ötletet, de dönteni mi fogunk. Mindig, mikor új név kerül szóba, a szűk családnak mondom, aztán ők reagálnak valamit. De a lényeg, hogy a férjemnek meg nekem tetszik. Nálunk inkább azzal van a "gond", hogy ritka nevet választunk, nem pedig gyakoriakat vagy olyat, ami a családban már van.
Az első kis fiúnk Benedek, a második Lóránt lesz.
Így utólag igen.
Úgysem tudunk olyat találni, ami mindenkinek tetszik, legalább mi legyünk 1000%-osan elégedettek vele :-))
Köszönöm a válaszokat!
Én mindenkit felpontoztam!!!!
A név nem titok: Árpád.
Az emberek többsége úgy húzza rá a száját, mintha ez lenne a világ legrondább neve.
A mi kisfiunknak nem különleges neve van, csak annyira nem gyakori. (Azért az első 100 leggyakoribb listán rajta van.)
Mint utólag kiderült, senkinek nem tetszett, aztán, mikor megszületett a kisfiunk, és megismerték, akkor már mindenki azt mondta, hogy ennél találóbb neve nem is lehetne!
Hát szerintem az Árpád aztán nem az a név, amire mindenki húzni szokta a száját.
Az én kisfiamnak olyan neve van, ami nem túl ismert. A nagyszülők ki voltak akadva, amikor meghallották, majdnem sikerült is lebeszélniük róla, de szerencsére nem hagytam magam. A legtöbben, főleg az idősebbek mindig visszakérdeznek és érdekes fejet vágnak, amikor mondom a nevét, de engem nem zavar, az volt az egyik szempont név választásnál, hogy ne legyen tucat név, amiből valószínűleg lesz még 6 másik pl az osztályában.
A ti dolgotok eldönteni, hogy mi legyen a gyerek neve, és ne hagyjátok, hogy mások befolyásoljanak és lebeszéljenek, mert később meg fogjátok bánni. Az a jó név, amit ti választotok, nem a nagyszülők/rokonok/szomszédok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!