Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tetszik nektek a Bottyán név?

Tetszik nektek a Bottyán név?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 26. 14:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik, de egyből Vak Bottyán ugrott be.
2012. ápr. 26. 17:49
 12/20 anonim ***** válasza:
Jó kimondani, szép. Az biztos ennek a névnek van létjogosultsága Magyarországon
2012. ápr. 26. 18:10
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem!
2012. ápr. 26. 18:50
 14/20 anonim ***** válasza:
Nekem sem tetszik, szintén Vak Bottyán ugrik be, meg amúgy sem tetszik a hangzása.
2012. ápr. 26. 19:28
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Vak Bottyánnak a Bottyán a vezetékneve volt, nem? Mármint a rendes neve Bottyán János- bár nem vagyok történelemzseni, nekem úgy rémlik, hogy a Vak Bottyánként közismert törtélemi személyiségnek a Bottyán nem a keresztneve volt. Bár nem is ez a lényeg és nem ez volta kérdés.:)

Én hallottam ezt a nevet és nagyon beleszerettem- ennyiben érint, kiváncsi voltam mások véleményére! Adnám a gyermekemnek, bár most nem esedékes a kérdés ilyen szempontból.

Senki sem bátott meg vele, hogyha nem tetszett a név, nem vagyunk egyformák- valakinek ez tetszik, valakinek az. VAnnak népszerűbb nevek, vannak kevésbé népszerűek, valószínű a Bottyán kevésbé népszerű. :)

Aki azt írta, hogy a névnek van létjogosultsága Magyarországon- leírná hogy gondolta?

Köszönöm előre is!

És köszi a válaszokat!!

2012. ápr. 26. 20:58
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolom, hogy egy elfeledett régi magyar nevet bátran lehet adni egy gyereknek. Ezért van létjogosultsága, igaz nem megszokott, de magyar. Szerintem a nagyon idegen hangzású neveket be kéne tiltani(pl. Kevin, Dzsenifer s társaik)
2012. ápr. 27. 20:10
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszi 16-os! teljesen egyetértek!! Nem vagyok egy ősmagyar névrajongó, nem is tetszik túl sok közülük - de ez a név valamiért nagyon nagyon megtetszett. :)

Bár ilyen Kevin, Ronaldó, Dominik neveket biztos, hogy sosem adnék a gyerkemenek. :) Ebben egyetértünk!! :))

2012. ápr. 27. 21:48
 18/20 anonim ***** válasza:

Imádom az ősmagyar, ritka neveket... már-már függő vagyok! :-) Ha lehetne egy csomó gyerekem, mindnek ilyen nevet adnék, tojva magasról a közvéleményre! :-D

Az én fiam így lett Kende.. De nagyon tetszik még a Bátor, Kartal, Regő, Mór, lánynevek közül: Hunóra, Zsolna, Róna, Zenkő, Villő és még sorolhatnám.

Hihetetlen, hogy akik ezeket a szépséges neveket lecsúnyázzák, meg "mi ez a magyarkodás" válasszal méltatják, azok adnak sivár fantáziával borzalmas tucatneveket... A környezetemben minden kislány Anna, Panna, Hanna és Eszter, borzasztó.... a fiúkról nem is beszélek...

2013. jún. 18. 10:19
 19/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó- csak most láttam, hogy időközben válaszoltál erre a régi kérdésre!

Akkor ha jól értem, tetszik neked a Bottyán név!!

Nekem is nagyon tetszik! Legyen sok sok gyereked- ahogy írtad, és legyen egy Bottyánod is!!!

:))

Köszi hogy írtál!

2013. aug. 31. 23:18
 20/20 anonim ***** válasza:
Ti hogy becézitek? (Bocs a nekróért)
ápr. 23. 05:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!