Tetszik nektek a Bottyán név?
Köszi a válaszokat.
Vak Bottyánnak a Bottyán a vezetékneve volt, nem? Mármint a rendes neve Bottyán János- bár nem vagyok történelemzseni, nekem úgy rémlik, hogy a Vak Bottyánként közismert törtélemi személyiségnek a Bottyán nem a keresztneve volt. Bár nem is ez a lényeg és nem ez volta kérdés.:)
Én hallottam ezt a nevet és nagyon beleszerettem- ennyiben érint, kiváncsi voltam mások véleményére! Adnám a gyermekemnek, bár most nem esedékes a kérdés ilyen szempontból.
Senki sem bátott meg vele, hogyha nem tetszett a név, nem vagyunk egyformák- valakinek ez tetszik, valakinek az. VAnnak népszerűbb nevek, vannak kevésbé népszerűek, valószínű a Bottyán kevésbé népszerű. :)
Aki azt írta, hogy a névnek van létjogosultsága Magyarországon- leírná hogy gondolta?
Köszönöm előre is!
És köszi a válaszokat!!
Köszi 16-os! teljesen egyetértek!! Nem vagyok egy ősmagyar névrajongó, nem is tetszik túl sok közülük - de ez a név valamiért nagyon nagyon megtetszett. :)
Bár ilyen Kevin, Ronaldó, Dominik neveket biztos, hogy sosem adnék a gyerkemenek. :) Ebben egyetértünk!! :))
Imádom az ősmagyar, ritka neveket... már-már függő vagyok! :-) Ha lehetne egy csomó gyerekem, mindnek ilyen nevet adnék, tojva magasról a közvéleményre! :-D
Az én fiam így lett Kende.. De nagyon tetszik még a Bátor, Kartal, Regő, Mór, lánynevek közül: Hunóra, Zsolna, Róna, Zenkő, Villő és még sorolhatnám.
Hihetetlen, hogy akik ezeket a szépséges neveket lecsúnyázzák, meg "mi ez a magyarkodás" válasszal méltatják, azok adnak sivár fantáziával borzalmas tucatneveket... A környezetemben minden kislány Anna, Panna, Hanna és Eszter, borzasztó.... a fiúkról nem is beszélek...
Kedves utolsó- csak most láttam, hogy időközben válaszoltál erre a régi kérdésre!
Akkor ha jól értem, tetszik neked a Bottyán név!!
Nekem is nagyon tetszik! Legyen sok sok gyereked- ahogy írtad, és legyen egy Bottyánod is!!!
:))
Köszi hogy írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!