Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apasági nyilatkozat? Mi is ez?

Apasági nyilatkozat? Mi is ez?

Figyelt kérdés

Nem vagyok teljesen tisztában az apasági nyilatkozat fogalmával, nem vagyunk házasok vagyis kell a szülésnél. Hol kell elintézni? Ki állítja ki? Mi van benne? Mi szükséges a kiállításához? Lakcím kártyára gondolok vagy ilyesmi... együtt élünk de a párom még nincs ide bejelentve.

Bocsánat a bugyuta kérdésekért és előre is köszönöm ha válaszolsz! :-)

2012. ápr. 17. 14:58
 1/10 anonim ***** válasza:

Az anyakönyvvezető állítja ki, ti ketten kelletek hozzá, és az irataitok.

Hívd fel az anyakönyvvezetőt, hogy mit kérnek, mert ez mindenhol más - nálunk pl. az iratainkon kívül csak a kiskönyvem kellett, semmi más, de olvastam már olyan választ, hogy egy csomó egyéb dolgot is kértek.

A legegyszerűbb, ha odatelefonálsz félfogadási időben, és megkérdezed, mit vigyetek. ezzel időt spórolsz:)

2012. ápr. 17. 15:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Nálunk a gyámhivatalba kellett menni.
2012. ápr. 17. 15:04
 3/10 anonim ***** válasza:

Nálunk a gyámhivatal foglalkozik ezzel a dologgal. Nekünk kellett egy igazolás az orvostól, a fogantatás vélhető időpontjáról, és a szülés várható idejéről. Valamint az irataink (érvényes személyi, lakcímkártya, az nem számít, hogy nem egy a lakcím), és egy hajadon igazolás az önkormányzattól, hogy nem élek házasságban, a fogantatás idejében sem voltam házas (ez csak az anyáról kell).

Az van benne, hogy az apa elismeri, hogy az övé a gyerek, ezután nem mondhat le róla, teljes körű joga van hozzá, anyagilag és erkölcsileg támogatnia kell. És még sok ilyen blabla, az a lényege, hogy ha egyszer elismerte, nem gondolhatja meg magát, hogy ja, nekem mégsem kell, mert ezután felelősséggel tartozik érte...

2012. ápr. 17. 15:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Bementek a pároddal ketten a polgármesteri hivatalba, ott fogják adni, kiskönyvet, személyes iratokat viszitek, és kiállítják nektek.

(Esetleg ha tervezitek, hogy a párod is ott fog lakni, egyúttal el lehet intézni a lakcímbejelentést is, de ezt majd ők elmondják ott)

34 hkm (Mi kb. 2 hónapja intéztük el)

2012. ápr. 17. 15:09
 5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :-)
2012. ápr. 17. 15:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Ja és még annyit hogy akkor ezt kötelező a szülésnél bevinni, ugye?
2012. ápr. 17. 15:35
 7/10 timszy25 ***** válasza:
100%
Igen be kell vinni a szülésre különben a te nevedre fogják anyakönyvezni a babát.
2012. ápr. 17. 15:56
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mindent vinni kell, az összes vizsgálat eredményt és kiskönyvet én úgy tudom! :-)

Amúgy nálunk ez a veszély nem áll fenn, mindkettőnk vezetékneve ugyanaz, úgyhogy ha elfelejteném elvinni, akkor is az lenne a neve :D De persze megcsináltattuk, így a hivatalos :-)

34 hkm :-)

2012. ápr. 17. 16:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is most intézzük.Kell mindkettőtök lakcímkártyája,személyi,illetve ha még nem voltál férjnél akkor az okmányirodából kell kérni egy hajadonsági igazolást(ingyenes).Az apasági nyilatkozatot,pedig a polgármesteri hivatalban kell intézni.(legalább is nálunk)

2012. ápr. 17. 21:36
 10/10 anonim ***** válasza:
utolsó vagyunk,nálunk nem elég a kiskönyv,hanem kérni kell a nőgyógyásztól egy igazolást.
2012. ápr. 17. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!