Ti mikor költöznétek, terhesen vagy újszülöttel?
Külföldön élünk, az összes családtag több száz km-re. Ja és mindenki aktív, így nincs segítség.
Júliusra várom a második lányunkat, az elsö ekkor lesz 21 hós.
Már régóta nézzük a lakásokat, mert amiben vagyunk kicsi a gyerek szoba és sok a lépcsö. 2 hónap alatt heti 4-6 lakást is megnéztem, de eddig nem találtuk meg azt ami nekünk jó lenne, mert elég nagyot akarunk és sok a kitétel. Aztán most úgy néz ki sikerült megtalálni amit szerettünk volna. Na de 3 hónap felmondási idö, de bevállajuk hogy 1 hónapot mindegyik lakásra fizetünk. ìgy a költözés vagy a terhsség utolsó heteire esne vagy újszülött babával kellene csinálni, habár akkor pár hetet mindig lesz itt valaki valamelyik családból.
Ugye egy költözés mindig stresses és sok fizikai munkával jár. habár férjem egy költöztetö céget akar, de ök max bepakolnak (szerintem az a legkisebb gond), leépítik, elszállítják a bútorokat, és felépítik. de a bugyikat nem pakolják ki (szerintem a kipakolás a legnehezebb, mert azt csak én tudom mit hova).
Szóval nem akarok lemondani erröl a lakásról, mert árban, elhelyezkedésben, belsö elosztásban is az amit akartunk, és ha ez elúszik lehet megint hónapokig nem lesz hasonló ház.
1 hónapja költöztünk, 1 nap alatt meg volt a költözés, de előző nap, mindenkinek bezsákoltam a ruháit, felcimkéztem, konyhát dobozokba el pakoltam, és a bútorokról a dísztárgyakat. Reggel elkezdtük a költözést, délre minden a helyén volt, estére mindent vissza is pakoltunk a helyére. Ruhák ahogy voltak zsákba be, majd ki, volt amit fogasostul zsákoltam el. Agy melónak, tűnik, én is féltem tőle, de olyan gyorsan megvolt!
Gyerekeket, barátnőre bíztam, reggel elvitték, este hozták.
Szerintem inkább pocakosan költözz, valakire rábízod a nagyobbik babát, a férjeddel az új lakásban folyamatosan pakolsz be a szekrényekbe, ahogy jönnek a zsákok, dobozok.
Na meg azért is jó a költözés, meg lesz a lomtalanítás, ami felesleges, nem kell, kiszortírozod, csak időben kezdj el pakolni, mert gondolom terhesen délelőtt délután 3-3 órát tudsz hajolni pakolni.
Inkabb terhesen!
NAlunk ugy jott ki a lepes, hogy babaval koltoztunk. 7-8 honapos lehetett. Az uj hazat jartunk takaritani, a lanyom meg persze nem maradt meg a babakocsiban. Folyton 4kezlab akart jarkalni (a hideg foldon, merthogy november volt, futes meg meg nem).
NAgyon nehez volt tole dolgozni, majd butorozni.
Hát azért ennyire nem lesz egyszerü a költözés.
Ahogy írtam senkink nincsen. van pár barátunk de ök játszótéri anyukák, igazán senki nincs.
akkor már 9 hós terhes leszek.
szerettem volna 7 hósig elköltözni de nagyon nehéz jó lakást találni.
de egyre jobban meggyöztök a terhes költözésröl.
lányomat túlhordtam, így nem is baj ha elöbb beindul a szülés, mert túlhordás nehéz volt.
Nálunk a költözés olyna mint lemenni a boltba :)))))
9. hónapos terhesen is költöztünk: albiból egy szolg. lakásba. Aztán 3 hónapos volt a pici mikor szolg. lakásbl egy másik -nagyobb- szolgálati lakásba mentünk, majd félévesen újabb költözés és 3 éves volt alányunk mikor sikerült egy megfelelő házat vennünk... :) még hozzátenném h semmiféle segítségem nem volt, nincsenek szüleink, családunk aki segített volan,. mindent én egyedül pakoltam , cipekedtem,a párom a szállítást intézte meg aszerelést.. atöbbi mind rám várt
èn is még a terhesség mellett vagyok, csak már sokszor most kivagyok mikor ezer felé kell mennem egy nap és mindenhova cipelem a gyereket.
ami tuti hogy hiába költözünk el, tuti nem lesz minden a helyén mire jön a tesó.
A probléma hogy a költözés kisebb vayonba fog kerülni.
a tesónak teljesen új bútort kellene venni, de most konyhát kell vennünk. hálószobát is kellene újat vennünk. az ügynököt is ki kell fizetni. így az is lehet a tesónak csak egy ágya lesz.
Azért érzem rosszul magamat, mert lányomnak olyan jól elökészültem. 30-ik hetet kezdtem de az új ebinek se neve se semmije nincsen eddig 1 ruhát vettem, habár uha lesz lányomtól elég.
Lányom szobáját álomszéppé varázsoltam, minden megvolt, ekkor már rendeltük meg a bútorokat, babakocsit, ruhákat mindent. most meg semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!