Ha egyedülálló anyaként nevelem az 1hetes kisfiamat, hol lehet igényelni, hogy magasabb összegű családi pótlékot kapjak?
Nos, igen, a MÁK-nál lehet nyilatkozni arról, hogy egyedülálló vagy, amikor igényled a családi pótlékot. Viszont sajnos más segélyek nem járnak. Én már utánajártam. Azt mondták, segélyt GYED/GYES alatt nem lehet igénybe venni, vagy egyik, vagy másik.
Nos, a rendszeres gyermekvédelmi meg... Szóval ezzel nagy kavarások voltak. Volt régen ez a rendszeres gyermekvédelmi segély, de az ilyen formában megszűnt, csak azok kapják még, akik a megszűnése előtt jogosultak voltak rá. A rendszeres gyermekvédelmi támogatás pedig mást jelent. Az nem pénz, hanem pl. bölcsiben, oviban, suliban ingyen étkezés, iskolában ingyen tankönyv, ilyenek. Ezen kívül van még a rendkívüli támogatás (vagy segély, ezt nem tudom pontosan), amit évente kétszer lehet igényelni. Legalább is nálunk így van, mert azért városonként lehetnek még eltérések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!