Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tetszik a Léna név?

Hogy tetszik a Léna név?

Figyelt kérdés

2012. márc. 13. 06:30
 1/7 A kérdező kommentje:
Nekem nagyon tetszik:)Nem akarok tucatnevet adni a gyereknek,és régimódi nevet sem
2012. márc. 13. 06:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszik,ez lesz az áprilisban születő lányom neve. Egyenlőre elég ritka,de szerintem nem sokáig. :)
2012. márc. 13. 07:43
 3/7 anonim ***** válasza:
nekem is nagyon tetszik, de nagyon esélyes hogy tucatnév lesz, csak az ismeretségünkben 3 egy év körüli Léna van.
2012. márc. 13. 12:09
 4/7 Mary_Poppins ***** válasza:

Szerintem egy kedves, modern, nőies név. Tetszik, hogy egyszerű, szép, aranyos egy kislánynak és el tudom képzelni felnőtt nőnek is.

Tényleg elég gyakori manapság, én is ismerek jó néhány Lénát, de szerintem ez ne riasszon vissza.

Nekem kicsit oroszos csengése van, de ezt nem negatív értelemben mondom, mert tetszenek az orosz nevek, pl. Szonja, Nina, Kátya, Natasa, Tamara

2012. márc. 13. 12:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Kb. 10 éve még alig hallottam, esetleg az Omega szám ugorhatott be róla (Dimitrij Lénáról mesél...)

Viszont az elmúlt 3-4 évben egyre gyakoribb lett. Az egyik ismerősék kislányát is Lénának hívják, az ovis csoportjában rajta kívül még 2 másik Léna is van.

Itt a gyk-n is egyre többet emlegetik, szerintem még 1-2 év, és Luca, Hanna, Dorka, Panna, Csenge... stb. nevek sorsára fog jutni.

Amúgy egy tök jó név, szerintem rövid, dallamos, de mégis jól hangzik, nem kell hülye beceneveket kreálni hozzá, de a Léni becézés aranyos. Felnőttnek is jó név, nem "dedós".

Kár, hogy sokszor ez történik a klassz nevekkel, annyira felkapják, hogy tucatnév lesz belőle, és már nem annyira biztos benne az ember, hogy tényleg ezt a nevet akarja-e adni a gyerekének.

2012. márc. 14. 10:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Szép, egyszerű, elég komoly és elég kislányos név.

Szerintem jó választás!

2012. márc. 14. 19:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Párom is beleegyezett úgyhogy Léna lesz:)Köszönöm a válaszokat
2012. márc. 15. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!