Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Járt valaki így a GYED-del?

Járt valaki így a GYED-del?

Figyelt kérdés

Nekem maximum gyed járt, 2010 júliusában szültem. Maximum gyedet kaptam azóta is, azt gondoltuk, idén mi is 96 ezret fogunk kapni a változások miatt. Jött a pofon: 81 ezret kaptam.

Még folyik az utánajárás, addig is kérdezném: járt valaki így? Az OEP-nél egyelőre azt mondták, nekem ennyi jár....hiába mondtam, hogy maximumra vagyok jogosult. Tudja valaki, miért lehet valakinek kevesebb, aki a maximumra jogosult?

KÖszönöm előre is.

2012. márc. 7. 19:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Köszönöm a sok választ. Látom akkor más is járt így :(( Nekem is beszéltek erről a 180 bérezett napról, de én azt nem értem, hogy van rokonom aki május elején szült, és már március végétől táppénzen volt, és ő mégis 96 ezret kap minden hónapban idén.........

Folyamatosan keresgéljük a törvény pontos szövegezését de nem találom egyelőre :( Hétfőn szerintem ismét bemegyünk hogy magyarázzák már el pontos számolással együtt, mert én nem értem, hogy más meg hogyan kaphat 96-ot, akinek még nálam is kevesebb volt a bérezett napja!

2012. márc. 8. 12:03
 12/18 A kérdező kommentje:
Ja, bocsánat valaki kérdezte hány gyerekkel vagyok itthon. 1 kisfiam van.
2012. márc. 8. 12:08
 13/18 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés felmerült bennem ezzel a bérezett nappal kapcsolatban, és ne haragudjatok hogy kicsit ostoba a kérdésem: a "bérezett nap" kifejezés a táppénzre vonatkozik és a tgyásra is? Vagy (szerintem inkább ez) a táppénzre igen, a tgyásra nem. Vagy egyikre sem?
2012. márc. 8. 12:10
 14/18 anonim ***** válasza:

Én vagyok a szívásos 180 bérezett napos.

Sem a táppénzre, sem a tgyás-re nem vonatkozik.

Csak bérezett nap, szabi esetleg.

2012. márc. 8. 13:06
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszi,én is ettől tartottam :( Nekem akkor kb. 20 napon múlt az egész... csak azt nem értem akkor, hogy a rokonon, aki március végén ment táppénzre, és május elején szült, hogy kaphat most 96-ot? Neki még annyi bérezett napja sem volt, mint nekünk :(
2012. márc. 8. 19:07
 16/18 anonim ***** válasza:

nekem pedig 8 napon és még a szabikat sem vettem ki, senki nem szólt:(((((

2 gyerekkel vagyok és így jártam, 78 e ft, a 250 e ft br-ra

2012. márc. 8. 20:14
 17/18 A kérdező kommentje:
Ez a baj és a szemétség, hogy nem tudhattuk előre.. És persze ráadásul ez a 180 nap csak úgymond "kisbetűs" szabály, mert abszolút sehol nem lehetett hallani... a bérkalkulátorok is sorra MINDENKINEK a 96 ezret adták ki. Ezért is nem értettem amikor megjött ez a kevesebb összeg.
2012. márc. 8. 21:38
 18/18 anonim ***** válasza:

Tudod én már a kompenzációban sem bízok, már senkiben. Nem bízok az államban, átvertnek érzem magamat.

Egyébként havonta küld az oep elszámolást, azon rajta van, hogy br. 109.200ft

Idén 130 e ft környékén van a max gyed, szóval tuti,hogy nem emelték fel nekem.

2012. márc. 8. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!