Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hamarosan lejár a GYedem,...

Hamarosan lejár a GYedem, szeretnék írni a főnökömnek. Mondanátok véleményt erről a levélről?

Figyelt kérdés

It a gyakorin találtam egy régebbi kérdésnél. Nekem semmi ötletem, mindig is rossz voltam fogalmazásból.

Persze a neveket átírnám. :)

Kedves Éva és Tamás,

Nemsokára két éves lesz a kisfiam, Dávid.

A GYED lejárta után szeretnék visszamenni dolgozni.

Ennek mi a hivatalos módja?

Üdv,

Zsuzsa

2012. márc. 5. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:

ez igy tökéletes

de be is mehetsz

2012. márc. 5. 14:40
 2/6 anonim ***** válasza:
A címzésből az derül ki, hogy családias hangulatú munkahelyed van. Így azt gondolom, a levél helyett egy személyes megbeszélés sokkal jobb választás lenne.
2012. márc. 5. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem lenne szerencsésebb inkább telefonon felhívni a főnöködet, jelezni neki, hogy a munkába való visszamenetellel kapcsolatban hívod, és erről szeretnél vele személyesen egyeztetni. Megbeszéltek egy időpontot (ami neked is jó), és bemész. Én legalábbis így csináltam, mert személyesen egy beszélgetés keretében sokkal részletesebben meg lehet mindent beszélni.

Ha mindenképpen a levelet választod, akkor viszont szerintem írd bele pontosan, hogy mikor jár le a gyed, ill. mikor akarsz visszamenni (a főnököd nem tudhatja, mit jelent a "nemsokára").

Azt is meg kell beszélnetek, hogy az összegyűlt szabadságaiddal mi legyen. Hány nap van, kiveszed-e őket, vagy egy részét a munkába állás előtt vagy esetleg a cég kifizeti, ill. eektív mikor kezdesz dolgozni. Pl. ha bölcsibe megy a kisfiad, van-e ott beszoktatás. Ha igen, akkor a beszoktatás alatt még nem tudsz dolgozni, mert ott kell lenned a bölcsiben (nálunk 2 hét).

2012. márc. 5. 14:45
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen,szerencsére elég jó a légkör a munkahelyemen, kis családi vállalkozás.

Bár igazából az utóbbi időben nem tartottuk a kapcsolatot, idejét nem tudom mikor beszéltünk utoljára (3 gyermekkel vagyokitthon). Gondoltam egyelőre még nem mennék be, majd ha elolvasták a levelet akkor valószínűleg azt mondják, menjek majd be megbeszélni. Tehát mindenképpen személyesen lesz megbeszélve, csak valahogy elő kell hozakodnom a témával. És így elég nehéz, hogy pár éve feléjük sem néztem...

2012. márc. 5. 14:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Én mindenképpen e-mailt írok nekik, amiben leírom mikor szeretnék visszamenni és kérek egy személyes találkozót is. Azért ragaszkodom az e-mailhez, mert szeretném, ha "írásos" nyoma lenne a dolognak.

De persze személyesen szeretném megbeszélni a részleteket.

Úgyhogy én így írnám:

Kedves Éva és Tamás,

Nemsokára két éves lesz a kisfiam, Dávid.

A GYED lejárta után szeretnék visszamenni dolgozni.

Kérlek jelezzetek vissza, mikor tudnánk személyesen is megbeszélni a feltételeket.

Köszönöm előre is válaszotokat!

Üdv,

Zsuzsa

2012. márc. 5. 16:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Én telefonálnék. Kettő soros levél amúgy is elég furcsa...."2személyesen" a legjobb az ilyet intézni.
2012. márc. 5. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!