Babakötvény elintézése?
Bemész a kívánt bankba,viszed a születési anyakönyvi kivonatot,a lakcím és az adókártyáját a kicsinek,Neked pedig a lakcím,adókártyád és személyigazolványod kell.
Pár perc az egész,csak fénymásolnak és egy lapot kitöltenek. Neked csak aláírni kell!
Eltelik pár hét,mire a MÁK küldi amit kell-hogy mit,azt nem tudom,mert még csak tegnap intéztem mindegyik gyermeknek!
Ha Neked küldi a papírt,akkor be kell vinned,ha a banknak,akkor csak aláírni kell bemenni. Beletelik pár hétbe,azt mondták nekem legalábbis.
Üdv: 3 lányos
2005 december 31-azt hiszem- után akik születtek,lényegtelen,hogy jól menő vállalkozó szülők gyermekeként,vagy gyári munkások gyermekeként annak Állambácsi 40 x ezret tesz a MÁK-nál egy számlára-ez ott nem kamatozik. Ezt csak a gyermek és csak 18 éves kora után tudja felvenni!
Ha valamelyik bankhoz áttetetjük,akkor ha módjában áll valamelyik családtagnak,utalhat a számlára,de ha nem,az sem baj,mert a választott banknál kamatozik valamennyit- nyilván,jobb,ha tudnak hozzá tenni! Továbbá,ha rászoruló egy család,akkor az Állam valamennyit még tesz hozzá ha saját számlán van már az összeg- hogy ennek mi a menete,azt nem tudom.
Az Állam,ezzel járul hozzá a gyermek felsőbb iskolai taníttatásához,életkezdéséhez.
Üdv:3 lányos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!