Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babakötvény elintézése?

Babakötvény elintézése?

Figyelt kérdés
Amikor a kisfiam megszületett (másfél éves) elfelejtettük elintézni. Megvan még az Államkincstárnál? Ha másik bankhoz akarjuk átvinni, az megoldható? Merre induljak el?
2012. febr. 21. 10:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Bemész a kívánt bankba,viszed a születési anyakönyvi kivonatot,a lakcím és az adókártyáját a kicsinek,Neked pedig a lakcím,adókártyád és személyigazolványod kell.

Pár perc az egész,csak fénymásolnak és egy lapot kitöltenek. Neked csak aláírni kell!

Eltelik pár hét,mire a MÁK küldi amit kell-hogy mit,azt nem tudom,mert még csak tegnap intéztem mindegyik gyermeknek!

Ha Neked küldi a papírt,akkor be kell vinned,ha a banknak,akkor csak aláírni kell bemenni. Beletelik pár hétbe,azt mondták nekem legalábbis.

Üdv: 3 lányos

2012. febr. 21. 10:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Bocsi az Offért! Mi is ez a babakötvény?
2012. febr. 21. 10:54
 3/4 anonim ***** válasza:

2005 december 31-azt hiszem- után akik születtek,lényegtelen,hogy jól menő vállalkozó szülők gyermekeként,vagy gyári munkások gyermekeként annak Állambácsi 40 x ezret tesz a MÁK-nál egy számlára-ez ott nem kamatozik. Ezt csak a gyermek és csak 18 éves kora után tudja felvenni!

Ha valamelyik bankhoz áttetetjük,akkor ha módjában áll valamelyik családtagnak,utalhat a számlára,de ha nem,az sem baj,mert a választott banknál kamatozik valamennyit- nyilván,jobb,ha tudnak hozzá tenni! Továbbá,ha rászoruló egy család,akkor az Állam valamennyit még tesz hozzá ha saját számlán van már az összeg- hogy ennek mi a menete,azt nem tudom.

Az Állam,ezzel járul hozzá a gyermek felsőbb iskolai taníttatásához,életkezdéséhez.

Üdv:3 lányos

2012. febr. 21. 13:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Köszönöm válaszod!
2012. febr. 22. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!