Miért dilemmáznak a mai nők előre a szülés legapróbb részletein? Ennyire unatkoznak?
A régiek tizedannyit nem tudtak a szülésről mint a maiak, így nem volt min dilemmázni. Hogy jó vagy rossz, azt nem tudom, de a mai nők rengeteg információt kapnak a szülésről, amit nehéz feldolgozni, és nyilván foglalkoztatja őket a kérdés. Ráadásul rengeteget hallunk róla milyen problémák adódhatnak szülés közben, ez is egy dolog amin lehet kattogni. Sok ellentétes információ is bombáz minket, és próbáljuk eldönteni mi lenne a legjobb, nekünk és a gyerekeinknek.
Hozzáteszem, hogy ez elsősorban az első babájukat várókkal van így. Hacsak valakinek nincs extra rossz szülésélménye, az első után rájön, hogy az a pár óra nagyjából mindegy hogy zajlik, csak a gyereke egészséges legyen. Az egész szülés körüli mizéria kicsit önző dolog, mert 99%-ban arról szól hogy az anyuka hogy érezné kellemesebben magát.
nekünk első gyerek lesz ,ennek ellenére még szülési tervem se lesz se fogadott szülésznő,
majd lesz valahogy, én se értem a sok parázást ezzel kapcsolatban, de persze biztos azért mert semmi tünetem nem volt, meg az eredményeim jók..
a sok vizsgálat szerintem ráparáztatja az erre fogékonyakat, régen nem volt uh, meg nem tudtad fiú vagy lány, ilyen teszt olyan mozi, szóval kevesebb dologgal kellett foglalkozni a kismamáknak
had önzőzzünk egy kicsit, ez így se, úgy se kellemes :)
Nem tudom pontosan mire gondolsz egyébként. a sok lehetőség kiválasztására: vízben szülés, ne legyen gátmetszés, stb. ilyenek? Vagy arra, hogy sokan kérdezgetnek itt a szülés menetéről? Nem ugyanaz a kettő, azért kérdezem és nekem nem egyértelmű
Én is szülés előtt álló kismama vagyok, és félek a szüléstől. Mert nem volt még ilyenben részem. Nem tudom mennyire fog fájni, történik-e valami baj. A babával minden rendben lesz-e? És még csomó ilyen kérdés kavarog a fejemben.
Barátnőm majdnem meghalt a szülőszobán, mert a baba körme felhasította a hüvelyét, és majdnem elvérzett. Sürgősen műtötték. Persze ez nem általános, de bármi megtörténhet.
A nők ezért "dilemmáznak". Mert a legtöbben félnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!