Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg a legtöbb baba 6...

Tényleg a legtöbb baba 6 hónaposan felül magától?

Figyelt kérdés
Egyre több helyen olvasom, hogy anyukák dicsekednek 5-6 hónapos babájuk már magától felül. Nekem is 6 hós a babám, de ha kitámasztom úgy ül néhány másodpercig! (mielőtt emiatt leszólnátok, nem szoktam ültetni, csak kipróbáltam) esze ágában sincs még magától felülni, de nem is sürgetem.
2012. febr. 14. 16:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom nem olvasta a szakirodalmat semmilyen téren. 6,5 hósan felállt. De megülni sem tudott, nem hogy felülni. 8 hónaposan ült meg is és fel is 2 nap különbséggel.

Fiaim 8-9 hós körül voltak mikor megültek, de felülni csak hetekkel utána tudtak.

2012. febr. 14. 21:57
 12/19 anonim ***** válasza:
Nekem is a nagyobbik lányom előbb állt fel (a kiságyban, a rácsba kapaszkodva), minthogy ülni tudott volna, úgyhogy emiatt volt is nagy ordítás, amikor már elfáradt és nem tudta, mit kéne csinálnia. Aztán 2 nap múlva rájött, ráérzett... kénytelen volt. Ő is kb. 10 hónapos volt ekkor.
2012. febr. 14. 22:15
 13/19 anonim ***** válasza:

En ugy tudom, hogy a hat honap viszonylag korainak szamit.

Abbol gondolom, hogy a nagyobbik fiam 5 honapos es 2 hetes volt, amikor felult magatol (vagyis hatrault rugozasbol, mindig igy csinalta az elejen) es mindenki azt mondta, hogy ez korainak szamit.

A kisebbik fiam 7 honaposan ult fel, szerintem nem maradt le semmirol. :)

De errol te nem tehetsz, en sem csinaltam semmit sem maskepp veluk, megis a nagyobbik fiam negy honaposan mar forgott, 7 honaposan felallt, 11 honaposan mar teljesen stabilan jart. A kisebbik mindent kb masfel-ket honappal kesobb csinalt es semmivel sem gyengebb gyermek, nem is butabb, nem is kevesbe kivancsi, makk egeszseges es mint irtam: mindkettot en neveltem, egyiknel sem siettem sehova, nem motivaltam az idosebbiket sem semmivel, megis csinalta. Nem is ultettem fel soha elotte, nem allitottam fel, nem jarattam, tenyleg hagytam Okt maguktol, spontan fejlodni.

Szoval ezzel ne is foglalkozz!

2012. febr. 15. 01:10
 14/19 anonim ***** válasza:
Kisfiam 7 honaposan ult fel magatol.
2012. febr. 15. 03:38
 15/19 anonim ***** válasza:
én ugy tudom aki tud mászni utána ül föl magátol,nálunk 7.5 hósan mászott a lánykám és egyből föl is ült,de szerintem ez változó ne agodj:)
2012. febr. 15. 07:16
 16/19 anonim ***** válasza:

10-es vagyok. Kisfiam mászni csak 1 hónappal a felülés után kezdett el, azaz 10 és fél hónaposan.

Ő feltérdelni, felállni tanult meg először és onnan ült le eleinte.

Úgyhogy nem feltétel a mászás, minden baba másképp érez rá az ülésre!

2012. febr. 15. 15:07
 17/19 anonim ***** válasza:
Úgylátszik, csak annak hasznos a válasza, akinek 10 hónapos korától ült fel a gyereke. Pedig írtam, képet is küldök, hogy elhidd. Érdekes pontozás.
2012. febr. 15. 16:32
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki szórakozik minden kérdésnél a pontozással, de elég bosszantó:( Én nem pontoztam le senkit. Köszi a válaszokat.
2012. febr. 15. 18:01
 19/19 anonim válasza:
Az én kislányom is pár nappal hogy betöltötte a 6. hónapot önállóan felült. Négykézlábra picivel 5 hónapos kora után állt, mászni pedig a felülés előtt kezdett. Igaz, még hamar elfáradt, és a felülés sem jött mindig elsőre össze, de ügyeskedett :) Mi 2 hónapos korától Dévény tornára jártunk, így gondolom ez is hozzájárult a pici mozgékonyságához :)))
2012. máj. 28. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!