Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet a mei tai-t így újszülöt...

Lehet a mei tai-t így újszülött kortól használni?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=f61gevDtAwQ&feature=related

amúgy jobb mint a hordozókendő??nekem kicsit szimpibb, mert egyszerűbbnek tűnik megkötni, meg nem tűnik olyan nagynak.

2012. febr. 9. 14:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Mei tai- t nem szabad használni újszülött kortól! Túlterpeszti a babát és nem engedi gömbölyödni a gerincét!

Nem ördöngősség ám a kendő:)!

NÉzz szét a mamami.hun. és itt van link újszülött helyes hordozásáról:

[link]

[link]

2012. febr. 9. 15:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Lemaradt:): nagyon jó dolog, hogy hordozni szeretnéd a babádat:)!!!
2012. febr. 9. 15:25
 3/9 anonim ***** válasza:
MT-t 3 hónapos kortól lehet használni, Veled szemben, békatartásban (törökülés-szerűen). Én szerettem, mert egyszerű megkötni, nekem is bonyolultnak tűnt a kendő.
2012. febr. 9. 15:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem igazán helyes úgy hordozni a babát, ahogyan a másik válaszoló írta:(. Itt vannak képek a helyes testtartásról, ezt kendőben lehet elérni.

[link]

[link]

[link]

A belülre kötött láb egyrészt nem biztosítja az ortopédiailag helyes testtartást, illetve a talpat érő inger hatására olyan lábnyútó reflex lép működésbe, amely feleslegesen tartja tónusban a baba izomzatát.

TUdom, hogy van olyan gyártó, aki ezt a belül kötött tartást elfogadhatónak tartja, ám jól látható, hogy messze nem ideális tartás a babának. És ha tudjuk, mi a legojobb, igyekezzünk azt elérni:)!

2012. febr. 9. 15:43
 5/9 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a linkeket és a hasznos infokat:)

igazából azért gondolkodtam még a mei tai-on, mert sok nagyobb babát láttam, hogy háton hordoznak ezzel(14-15 hónaposakat, akik 10 kg körül voltak) viszont valaki azt mondta, hogy hordozó kendővel nem lehet ekkora babát hordozni.Vagy félreinformáltak?

2012. febr. 9. 17:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Félre:).

Illetve itt is sok a félreértés, felszínes, rossz infó.

A kendőknek két fajtája van, a rugalmas és a szövött. A rugalmas kendő dzsörzé anyagból van, picikék elöl! hordozására találták ki. Ezzel valóban nem lehet háton hordozni, illetve elöl is csak rövid ideig, egyrészt mivel nyúlik, 5- 6 kilós babánál már nem kényelmes, másrészt mert elölhordozni csak max. 7 kilóig szabad, azután ugyanis nagyon megterhelő az anyuka gát- tájékának és gerincének. Valamint ebben a korban már nézelődnének a babák, tehát háton jobb hordozni. Tehát nem érdemes szerintem beruházni rá, bár sokan szeretik, hamar kell váltani más hordozóeszközre.

A legpraktikusabb ha azonnal jó minőségű szövött kendőt vásárolsz, ezzel ugyanis újszülött kortól tizensok kilóig tudsz hordozni. A szövött kendők keresztsávoly szövésűek(nem hasad, illetve átlósan "rugalmas", ami azt teszi lehetővé, hogy a lehető legjobban körülöleli a babát, a lehető legbiztosabb tartás mellett).

Olvasnivaló:):

[link]

[link]

És egy kép a sok közül, hogy nagyobb gyereket háton igazán jó hordozni:

[link]

Azt javaslom, hogy szövött kendőt válassz, pár óra alatt megtanulható a használata. Válassz használt, betört kendőt, jó minőségűt.

Ha magírod, merre laksz, kikeresem Neked, hogy hol van a közelben hordozós klub, ahol tudnál kendőt próbálni illetve segítenek a kötés megtanulásában is:).

2012. febr. 9. 18:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Most szombaton lesz egy ilyen esemény:): gyere nyugodtan, sokan leszünk, segíünk:

[link]

2012. febr. 9. 18:21
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok hasznos információt, így már jobban átlátható a dolog:)Tényleg sok fals információt lehet hallani és olvasni a neten.

Dunakeszin lakom,köszi hogy belinkelted azt a klubbot, de most biztos nem tudok elmenni.

Amúgy még annyira nem aktuális a dolog, csak időben elkezdtem tájékozódni, hogy tuti jót válasszak majd, mivel elég drágák.

Kisfiam 15 hónapos, és mikor pici volt a környezetem lebeszélt a kendőről...utólag nagyon sajnálom, mert azóta látom mennyire jó!!Most tesót szeretnénk, és őt mindenképpen hordozni szeretném majd:)

Azért ha tudsz róla, hogy Dunakeszin vagy környékén van ilyen klub,akkor megköszönöm, ha leírod, mert azért majd el szeretnék menni egyre:)

És tényleg köszönöm az infokat:)

2012. febr. 9. 22:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Rákérdeztem a hordozós lányoknál, hogy hol szoktak találkozni, várom a választ:).

A mamami.hu- t ismered? Érdemes körülnézni:).

2012. febr. 9. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!