Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mért jó teljesen feláldozni...

Mért jó teljesen feláldozni magunkat a gyerekért? Ti hogy bírjátok?

Figyelt kérdés
Egy éve vagyok itthon a gyerekkel és már az örületbe megyek a monotonságtól és a szellemi alultápláltságtól. Jelenleg pont abba a korba került a lányom, hogy folyton láb alatt van és bármít csinálok semmit sem tudok végig csinálni nyugodtan. Én imádok varrni, de az meg egy külön veszélyforrás még a közelébe.
2009. jún. 2. 15:26
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem gondold át a kérdést újra magadban. Miért jó feláldozni magad?? Miért szültél gyereket? A gyereknevelés nem a teljes feláldozásról szól. De mindenképpen egy anyában megszűnik általában az én, és a gyermek lesz az első szempont. Hogy miért? mert ez az élet rendje. Azért a szellemi alultápláltság felütötte a fejemet. Nem vagy egy kicsit depressziós inkább??? Más mindent megadna egy gyermekért.
2009. jún. 2. 15:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg egy kicsit jól érezni magad a gyerekeddel. Hogy ne önfeláldozásnak tekintsd az együtt töltött időt, hanem élvezd is! Anélkül nem megy...
2009. jún. 2. 15:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én az első gyerkőcömnél éreztem hasonlót bár akkor 13 évvel fiatalabb voltam.Most egy éves a picurom és az együtt töltött idő minden percét élvezem.Soha nem érzem "tehernek".Bármit csinál nem tud kihozni a sodromból!Én ezt azzal magyarázom,hogy akkor még túl fiatal voltam és izgága,most már megértem arra,hogy anya legyek!Most annyira élvezem,hogy szeretnék mégegyet!A nagy bölcsis lett 2 évesen,és akkor újra kitárult előttem a világ,és bölcsi előtt többször vigyáztak rá a nagyik(havonta1-2x)és akkor élhettem a hobbimnak.A picit még nem hagytam szinte senkire,minden megvár.Őt is beirattam bölcsibe de lehet,hogy nem fog menni majd kiböjtöljük azt az évet valahogy!

szerintem próbáld meg megkérni a nagyszülőket,barátnődet hogy néha vigyázzanak rá!

2009. jún. 2. 15:35
 4/8 anonim ***** válasza:
39%
Egyetértek az elsővel. Minek szültél egyáltalán gyereket? Más tud a baba mellett tanulni, egyetemet végezni. Egy anyának meg normális esetben a gyerek kellene, hogy az első legyen és nem azt hangoztatni, hogy láb alatt van.
2009. jún. 2. 15:41
 5/8 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Én azt szoktam csinálni, hogy amikor alszik a bébi (mint pl. most), akkor itt olvasgatok és olyan kérdéseket keresek, ahol jogszabályi vagy speciális ismeretekre lenne szükségem a válaszhoz, akkor utánanézek a neten és megválaszolom.

Mai ismeretem a nevelőszülőséghez kapcsolódik, mennyi támogatás jár vele, mik a feltételei, hogy valaki nevelőszülő legyen, a költségvetési tv-ből kikerestem, hogy mi mennyi 2009-ben stb. Ugyanígy ismertem meg speciálisan a kismamákra, kisgyermekesekre vonatkozó részeket a munka törvénykönyvéből, de a védőoltásokról, egészségpénztári felhasználás lehetőségeiről, parlamenti törvényszavazások tekintetében is egy-egy kérdés kapcsán olvastam alaposan utána. Sose lehet tudni, hogy mikor kellenek neked vagy a szűk környezetednek ilyen infok.

Ha pedig már egy éves elmúlt a baba, akkor keresni kell olyan programokat, amiket ő is élvez és neked is szellemi táplálék. Hihetetlen, hogy milyen jó móka komoly könyveket úgy felolvasni, mintha mese lenne, próbáld ki egyszer.

2009. jún. 2. 15:56
 6/8 anonim ***** válasza:
88%
Kérdésedre válaszolva, nem jó teljesen feláldozni magadat a gyerekedért! Se neked, se a gyerkőcnek. Olyan napirendet kell kilalakítanod neki és magadnak, hogy jusson időd, energiád azokra a dolgokra, amiket el akarsz végezni, meg akarsz csinálni és főleg magadra! A járóka pl nagyon hasznos találmány, ha belerakod - és tegyük fel, hogy ő ezt el is tűri - akkor tudsz mellette bármit csinálni, de még is veled van! Ilyen és ehhez hasonló apró dolgokkal tudod elérni, hogy ne alakuljon át a gyerek nevelés börtönné számodra! próbálj rendszert vinni az életetekbe és meglátod könyebb lesz!
2009. jún. 2. 16:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem érzem áldozatnak amit értük teszek(2 fiam van,17 és 1 éves).Én nagyon élvezem az anyaságot.Próbálj kisgyerekes ismerősöket szerezni,és programokat csinálni velük.Amikor a babád alszik,törődj magaddal,pl.varrhatsz is.Este,amikor több időd van nézz körül a neten,szellemileg biztos,h felfrissülsz.Esetleg bízd vkire a babádat(nagyszülő,barátnő,a párod),és mozdulj ki otthonról(fodrász,szoli,kozmetikus,vagy "csak" úgy).Én szerencsés helyzetben vagyok,mert a nagy már teljesen önálló,a picit meg csak berakom a kocsiba,és megyünk,ha kedvünk tartja,nem függünk senkitől.Jó babázást!
2009. jún. 2. 16:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én becsülöm az őszinteségedet. Sokan inkább belepusztulnának, de nem ismernék be, hogy néha már torkig vannak mindennel. Én sosem voltam annak a híve, hogy minden percemet, minden gondolatomat a gyereknek rendelem alá. Természetesen a fiam az, akiért mindent megtennék, imádok vele lenni, de azért néha úgy érzem, hogy egymás idegeire megyünk, és olyankor kerítek rá alkalmat, hogy szabaddá tegyem magam, pl. megkérem anyukámat, hogy x napon vigye el reggel és csak este hozza vissza, vagy estére/éjszakára legyen nála. És mindenki jól jár. A fiam imád a nagyival lenni, nagyon szereti, anyukám is örül, hogy unokázhat, én meg kikapcsolódom, és másnap feltöltődve vetem bele magam újra a hétköznapokba :) Amúgy az én fiam már 4 hónaposan aludt a nagyinál úgy hogy nem voltam otthon, és érdekes, semmi baja nem lett tőle, mondom, imádja a nagyit, de ez nem befolyásolja, hogy engem is szeret, egy boldog, kiegyensúlyozott gyerek, én pedig egy kiegyensúlyozott anya vagyok. Ja és mellette tanulok (csinálom az érettségit, mert nekem sajnos nem volt meg, most érettségizem), meg teszek-veszek mindenfélét. Ja és mindezt úgy, hogy egyedül nevelem a fiam, és a fent említett alkalmankénti segítségen kívül másra nincs is lehetőségem, hiszen a szüleim is dolgoznak még.
2009. jún. 2. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!