Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, szerintetek rossz...

Anyukák, szerintetek rossz volt behozni az alábbiakat: családi kedvezmény, és végtörlesztés?

Figyelt kérdés

Erről a két lépésről kérdeznélek titeket?

Korábban a családi kedvezmény csak 3 gyerek után járt 4000 Ft. volt gyermekenként. Most már 1 gyerektől is jár. Ezt alkotmányba lett téve, ezzel biztosabb jövőt mutatva a családoknak, és persze, hogy ne lehessen elvenni, visszavonni.

A végtörlesztésnél jóval alacsonyabb áron lehetett törleszteni.

Én úgy gondolom, mindkettő lépés jót tett az emberekkel attól függően, ki vette ezt igénybe.

2012. jan. 27. 11:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Annak igen,akinek magas a keresete. De akinek alacsony,az nem tudja igénybe venni,legfeljebb a töredékét,végtörleszteni egyáltalán nem tud.

Az államháztartás szempontjából viszont komoly ráfizetés.

Rossz volt behozni,ha az egész társadalmat nézzük.

2012. jan. 27. 11:32
 2/12 anonim ***** válasza:
Mi igénybe tudjuk venni, nekünk jó. de sok ember nem tudja, és nekik rossz. Ráadásul amennyit kapunk ezzel, annál többet vesznek el.
2012. jan. 27. 12:06
 3/12 A kérdező kommentje:

valóban csak a jól keresők tudják igénybe venni a családi kedvezményt.

mi a végtörlesztéssel nagyon sokat tudtunk spórolni, épp ezért nem értem, miért tartják mások rossznak.

sok embert kihúzott a bajból, de hát nem lehet olyan rendelkezést hozni, mai minden korosztálynak, mindenkinek egyformán jó.

Lépésről lépésre kell haladni.

Én nagyon bízom most abban, hogy lesz ez még sokkal jobb is, mert már évek óta benne vagyunk ebben a sz.r adósságban, egyszerűen nem értem, mit csinálunk már 10 éve rosszul, hogy egyre több az adósság, de mi meg alig "kapunk" valamit.

2012. jan. 27. 12:10
 4/12 A kérdező kommentje:
1/ nem volt rossz, mert sok embernek segített, tehát nem volt rossz behozni. A költségvetésnek valóban kiadás, de így is csökkent az államadósság, ha az árfolyamot nézzük.
2012. jan. 27. 12:12
 5/12 A kérdező kommentje:
bocsánat, ha az árfolyamot NEM nézzük.
2012. jan. 27. 12:13
 6/12 anonim ***** válasza:
51%

Ja hát úgy aztán nézheted az államadósságot, ha a 20000 évvel ezelőtti árfolyammal számolsz.... Ezt nem gondolod komolyan...

Tudod az államadósságnak jelen pillanatban az az értéke, amit a mostani árfolyammal számolsz. Így le kell szögezni, hogy x évvel ezelőtti árfolyamon számolva a csökkenés semmit nem jelent, mert elvesztette a relevanciáját, nem ér semmit, nem kell vele foglalkozni. NŐ az adósság, minden nap, ez tény.

A másik kettő intézkedésbe azért nem folynék bele mélyebben, mert látom, hogy nem vagy közgazdász vénájú.

Hála Istennek engem a hitelkérdés nem érint, de pl. édesanyámékat igen - azt gondolom, hogy a legelhibázottabb dolog ezzel kapcsolatban a devizahitelek halomra markolása volt: az, hogy a törlesztésben az állam segít, valójában nonszensz. Ráadásul a lépés elhibázott, ugyanis a végtörlesztés pont nem azokkal az emberekkel tett jót, akik a szakadék szélén állnak, hanem azzal az x százalékkal, aki eddig is tudott törleszteni. Aki meg forinthitelből törleszt - hát az meg zuhanó repülőről süllyedő hajóra... Tudod érdekes kérdés az is, hogy a NAV kimutatása szerint a végtörlesztésből befolyt milliárdok 40%-ának nincsen fedezete... Inkább ezt lenne érdemes feltérképezni...

A családi adókedvezmény pedig nyilván jó, nekem, neked, sok embernek - de állami szinten nézve nem. Pont, hogy lefaragni kellene a szociális támogatásokból, mint ahogyan az meg is fog történni az IMF tárgyalások után.

2012. jan. 27. 13:38
 7/12 anonim ***** válasza:

Hát őszintén, ha tudtál végtörleszteni saját nem felvett forinthitelből akkor akkora nagy bajban nem lehettél. persze okés, hogy megtetted én is megtettem volna...viszont ettől ez még egy rosszul kitalált valami volt aminek a következményeit (bankok vesztesége) azok fogják megszívni akik nem tudtak végtörleszteni. (mivel senkinek ne legyen illúziója,de a bankok behajtják a hiányt).

Az összes törvény amit a dolgozók vagy a családok megsegítésére hoztak csak a nagyobb jövedelműeknek kedvez. persze én is örülök, mert elviekben emelkedik a gyedem, a párom igénybe tudja venni a családi adókedvezményt a 2 gyerekre+ még az ő bére is emelkedik...de nem vagyok hülye és tudom, hogy rengeteg ember rosszabbul járt és hosszú távon ez kihat mindenkire. Nem hiába tarja az eu-is rossznak az 1 kulcsos adórendszert. persze aki többet dolgozik ne adózzon többet ez egy nagyon szép elv. csak hogy a többlet pénzt amit a nagyon jól keresők most ki tudnak használni valahogy csak nem csorog vissza a gazdaságba, így hogynem már megint azoknak kell ezt a hiányt is kinyögniük akiknek eleve kevesebbjük volt (plusz adókkal és egyéb "nemmegszorításokkal")

na ez az ami nem tetszik!!!

És még 1X mondom egyáltalán nem az a bajom, hogy végtörlesztettél hülye lettél volna nem megtenni én is megtettem volna, de nemhiába vonták vissza a határidőt olyan hirtelen....mégsem volt akkora nagy ötlet.

2012. jan. 27. 13:41
 8/12 anonim ***** válasza:
És azt még hozzá tenném, hogy én egyébként alapvetően annak is örülök, hogy ha nektek, a te családodnak könnyebb, ha segített a végtörlesztés! :) De globálisan nem megoldás, csak porhintés. :(
2012. jan. 27. 13:42
 9/12 anonim ***** válasza:

A családi adókedvezmény valahol jó döntés volt. Végre valami, ami nem alanyi jogon jár mindenkinek. Mi ki tudjuk használni a 2 gyermekünk után. Nem olyan hatalmas nagy összeg, de az ember minden Ft-nak örül a mai világban.

A végtörlesztés egy elhibázott lépés volt szerintem. Csak annak segítettek ezzel, akinek volt tartaléka és tudott fizetni. A devizahitelesek nagy részének ez nem sikerült, és pont Ők azok, akikre ráférne egy kis segítség. A másik része pedig, hogy a bankok a veszteséget nem fogják lenyelni, előbb vagy utóbb, de inkább előbb ráterhelik az emberekre. Növekvő szla vezetés, növekvő pénzfelvételi díj, kamatok emelése, kezelési ktg emelése, egyéb rejtett ktg-ek emelése, és még sorolhatnám. Aki ft hitelből törlesztett, az pedig csöbörből vödörbe került.

2012. jan. 27. 14:15
 10/12 A kérdező kommentje:

Nekünk valóban segített a végtörlesztés, és úgy gondolom, jó döntés volt ezt behozni, mert máshogy nem is tudtak volna segíteni a devizahiteleseknek. Aki nem tudott végtörleszeni, az is át tudta váltani forinthitelre a hitelét és 160-s árfolyamon törleszteni. Nekem több ismerősöm így csinálta és így is kevesebb lett a tartozásuk.

Jobb lett volna, ha be sem hozzák.

Tök mindegy mit tesz a kormány, mindig bele kell kötni, ha nem tudja mindenki igénybe venni

2012. jan. 27. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!