Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vaterás Anyukák! Postázásról...

Vaterás Anyukák! Postázásról kérdeznék?

Figyelt kérdés
Tegnap délelőtt (10 körül) írt e-mailt az eladó, hogy feladta a csomagot ajánlva. Szerintetek mára ideér? Nyíregyházáról jön Budapestre. Vagy legkésőbb holnapig megkapom?

2012. jan. 26. 12:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindig ér oda másnapra.2 nap a szállítási határidő.
2012. jan. 26. 12:19
 2/11 anonim ***** válasza:

Csomagot nem lehet ajánlva feladni :-)

Van az ajánlott levél, és van a csomag. Annyiban egyformák, hogy mindkettőnek van azonosítója, ami alapján kerestetni lehet.

Szóval ha ajánlott levél, akkor 2 nap szokott lenni. A csomag lehet sima, időgarantált 2 napos, és időgarantált 1 napos. Az utóbbi kettő elég drága, és a gyakorlatban minden csomag 1 nap alatt megérkezik, mindegy honnan hová az országon belül. Onnan tudhatod meg, hogyan fogod kapni, hogy mennyit utaltál, a csomag ára 1115 ft, ha ez alatt volt, akkor ajánlott levélként jön, és holnapra kapod meg, kivéve, ha elsőbbségit is kértél rá, mert az 1 nap alatt ott van.

Vaterás postás anyuka

2012. jan. 26. 12:21
 3/11 anonim válasza:
49%

2 hét a kiszállitási idő.

De, a gyakorlatban úgy működik hogy másnapra vagy 2 nap múlva oda ér.

2012. jan. 26. 12:24
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, ajánlott levél, szóval nem csomagként jön, csak a terméket írtam csomagnak, bocsánat! :)

Köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 26. 12:26
 5/11 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Ha ajánlott levél, akkor ma még ne reménykedj, de holnap meg fogod kapni :-)
2012. jan. 26. 12:31
 6/11 A kérdező kommentje:
Akkor jó, köszönöm szépen! :)
2012. jan. 26. 12:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha nem haragszol meg, leírok neked még egy kis adalékot. Ha veszel valamit, mindig nézd meg, mennyi az áru értéke. Ugyanis a posta a feladási díj 15-szörösét téríti ajánlott levél és sima belföldi postacsomag esetében. Tehát ha több mint 15000Ft a cucc, akkor már időgarantált csomagként érdemes feladni, mert ott adhatsz meg értéket, és nem ér kár, ha elveszik.
2012. jan. 26. 12:36
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem az a tapasztalatom, ha Budapestről érkezik, vagy Budapestre megy a "csomag", akkor mindig sokkal lassabb, mint vidék-vidék között.

Csak két példa: mi Budapest melletti kisvárosban lakunk, eddig a leghosszabb idő egy 11 napos ajánlott leveles csomag volt, már azt hittem, hogy elveszett. Ha én adok fel valamit Pestre, akkor az is 3-4 nap minimum. Gondolom Budapesten bemegy egy szortírozóba, ahol annyi csomag van, hogy több napos a csúszás.

A másik példa pedig, ha én mondjuk itt a helyi postán délelőtt 12-ig feladok valamit akár Nyíregyházára, az majdnem minden esetben ott van másnap délig. Még az icipici faluba is hamarabb oda szokott érni, mint a tőlünk 20 km-re lévő budapesti kerület valamelyikébe.

2012. jan. 26. 12:49
 9/11 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, megkaptam most az előbb hozta a postás, hát ez gyors volt. :) Köszönöm a hasznos infokat!
2012. jan. 26. 14:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Amikor hosszú idő alatt ér oda egy levél, érdemes megnézni a boríték hátulját. Ha ott pecsét/pecsétek vannak, az azt jelenti, tévirányított volt a levél, és keringett egy darabig, míg hazatalált, a pecséten szereplő postákat járta meg. Természetesen minden levél bemegy "szortírozóba".

Nem mindig a feladás napja számít. Vannak posták, ahol a napi járat hamarabb elviszi a küldeményeket, minthogy bezárna a posta. Az ilyen helyeken valójában csak másnap indul útnak a levél, csomag.

Postás anyuka

2012. jan. 26. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!