Vaterás Anyukák! Postázásról kérdeznék?
Csomagot nem lehet ajánlva feladni :-)
Van az ajánlott levél, és van a csomag. Annyiban egyformák, hogy mindkettőnek van azonosítója, ami alapján kerestetni lehet.
Szóval ha ajánlott levél, akkor 2 nap szokott lenni. A csomag lehet sima, időgarantált 2 napos, és időgarantált 1 napos. Az utóbbi kettő elég drága, és a gyakorlatban minden csomag 1 nap alatt megérkezik, mindegy honnan hová az országon belül. Onnan tudhatod meg, hogyan fogod kapni, hogy mennyit utaltál, a csomag ára 1115 ft, ha ez alatt volt, akkor ajánlott levélként jön, és holnapra kapod meg, kivéve, ha elsőbbségit is kértél rá, mert az 1 nap alatt ott van.
Vaterás postás anyuka
2 hét a kiszállitási idő.
De, a gyakorlatban úgy működik hogy másnapra vagy 2 nap múlva oda ér.
Igen, ajánlott levél, szóval nem csomagként jön, csak a terméket írtam csomagnak, bocsánat! :)
Köszönöm a válaszokat!
Nekem az a tapasztalatom, ha Budapestről érkezik, vagy Budapestre megy a "csomag", akkor mindig sokkal lassabb, mint vidék-vidék között.
Csak két példa: mi Budapest melletti kisvárosban lakunk, eddig a leghosszabb idő egy 11 napos ajánlott leveles csomag volt, már azt hittem, hogy elveszett. Ha én adok fel valamit Pestre, akkor az is 3-4 nap minimum. Gondolom Budapesten bemegy egy szortírozóba, ahol annyi csomag van, hogy több napos a csúszás.
A másik példa pedig, ha én mondjuk itt a helyi postán délelőtt 12-ig feladok valamit akár Nyíregyházára, az majdnem minden esetben ott van másnap délig. Még az icipici faluba is hamarabb oda szokott érni, mint a tőlünk 20 km-re lévő budapesti kerület valamelyikébe.
Amikor hosszú idő alatt ér oda egy levél, érdemes megnézni a boríték hátulját. Ha ott pecsét/pecsétek vannak, az azt jelenti, tévirányított volt a levél, és keringett egy darabig, míg hazatalált, a pecséten szereplő postákat járta meg. Természetesen minden levél bemegy "szortírozóba".
Nem mindig a feladás napja számít. Vannak posták, ahol a napi járat hamarabb elviszi a küldeményeket, minthogy bezárna a posta. Az ilyen helyeken valójában csak másnap indul útnak a levél, csomag.
Postás anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!