Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szabadság kérdés?! Aki tud,...

Szabadság kérdés?! Aki tud, segítene?

Figyelt kérdés
Jan. 18tól kapom a gyedet, az éves alapszabim 21 nap. A legutolsó bérpapíromon az áll, hogy a Gyesről(?) megmaradt szabadság 27 nap, a tavalyról megmaradt 16 nappal együtt. Eddig úgy tudtam, hogy a 3 év alatt felgyűlt éves szabikat munkába visszamenetelkor ki lehet venni, az nekem 80 nap lett volna. Ha visszamegyek gyes után dolgozni, akkor csak azt a 27 napot vehetem ki?? Teljesen belekavarodtam, ahogy próbáltam utána járni a neten.. Köszi a segítséget előre is!
2012. jan. 25. 21:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy 3 év alatt felhalmozódott szabi.

Ha augusztus 1 előtt született a gyerek, akkor neked kicsivel kevesebb, mint másfél év jár, ha utána, akkor meg kicsivel kevesebb, mint egy év.

Szerintem nem a gyes alatt felhalmozódott szabidat írták, hanem a tgyás alatt felhalmozódottat, ami a 16 bentmaradt nappal együtt teljesen rendben van.

Ehhez jön még 11 vagy 21 nap még a gyed alatt, és összesen ennyi jár.

2012. jan. 25. 21:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Nekem a főnököm mondta ezt a 3 év alatt összegyűlt szabadság kivételét, volt olyan dolgozójuk, hogy x év júliusában járt le a gyes, akkortól vette ki a bentmaradt szabikat és ténylegesen majd vhogy október vagy novemberben kezdett el dolgozni.. Igaz, ezt még tavaly ápr-május környékén mondta, tehát nem én találtam ki... Amúgy augusztus 3-án született a lányom
2012. jan. 25. 21:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Hiába mondta a főnököd, attól még a jogszabály mást mond, és abban biztos lehetsz, hogy egyetlen munkáltató sem fogja saját magát megrövidíteni:)

És ha kiszámolod, akkor már eleve ez a 27 nap is több, mint 5 hét, ehhez még hozzájön 11 nap, az már összesen több, mint 8 hét.

Ha valaki idősebb, mint te, és mondjuk van 25 napja, és még a korábbi szabályozás vonatkozik rá (majd másfél évnyi szabi), akkor az 37 nap, plusz az esetleg bentmaradtak. Ha valaki egy egész éves szabit benthagy, mert pl. táppénzen volt szülésig, annak a felhalmozott szabival együtt lesz kb. 2 és fél 3 hónapnyi szabija.

De sajnos ettől neked még nem lesz.

MIvel az új szabályozásba esel, így a 27 nap mellé még 11 nap fog járni, vagyis összesen 7 hét és 3 nap.

2012. jan. 25. 21:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Gondolom, hogy nem hagyná.. :-) Közben eszembe jutott, hogy holnap felhívom a HR-est, az talán tud majd vmi közelebbit mondani.. Amúgy köszönöm mindenkinek a választ! :-)
2012. jan. 25. 21:49
 5/7 anonim válasza:
Én 2010.11.07-én szültem, addig tp-en voltam, így bent maradt az egész éves szabim 32 nap. 2011. április 24-ig voltam tgyáson, és azóta gyeden. Akkor nekem most pontosan mennyi szabi is jár?
2012. jan. 26. 12:08
 6/7 anonim ***** válasza:

2010-32 nap.

2011-32 nap.

2012 április 24-ig - 10 nap.

Plusz a gyerek utáni évi 2 nap.

2012. jan. 26. 15:09
 7/7 anonim válasza:
köszönöm
2012. szept. 29. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!