Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy vagy kettő keresztnév?...

Egy vagy kettő keresztnév? Miért döntöttetek így vagy úgy?

Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 20:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kettő. A fiam megkapta első névnek azt amit mindketten szerettünk volna az apukájával, másodiknak pedig apukám második keresztnevét kapta, mivel neki nem született fia. Így sem lett túl hosszú neve. Kislányomnak én választottam az első nevét, másodikat pedig a párom. Egyébként annyi szép név van, én ezért is akartam mindig 2 nevet adni. Nekem csak 1 van de mindig vágytam rá hogy legyen még 1 gyerekkoromban.
2012. jan. 26. 10:34
 12/15 anonim ***** válasza:

Egy.

A férjemnek kettő van,abból is a másodikat használja. Csak gondot okoz. pl. gyerekek papírján pl leírják a gondviselő nevét, de az első keresztnév után megállnak, az pedig az apósom neve :(. Valamint én is olyan helyen dolgozom, ahol sokszor le kell írnom a nevemet, ilyenkor nem bánnám, ha úgy hívnának, mint Gárdonyi hősnőjét (Ó Ida)

2012. jan. 26. 12:41
 13/15 anonim ***** válasza:

Egy keresztneve van a kislányuknak és a testvérének is egyet választunk. Így döntöttünk, mert:

1. Egyszerűen elég egy név, úgyis egyet használ, egy néven szólítják majd.

2. Nekem két nevem van, a második nevemen soha senki nem szólított, jobbára nem is tudják, hogy van. Hivatalos papírokon, igazolványokon konkrétan betölti az egész sort, legtöbbször ki sem fér. Egyszerűen felesleges.

(Anyukám után kaptam a második nevet, csakis emiatt nem bánom, hogy van.)

2012. jan. 26. 13:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Egy, mert 2 vezetékneve van. Mondjuk amúgyis csak egyet adtam volna neki.
2012. jan. 26. 13:29
 15/15 anonim ***** válasza:

9 karakteres vezeték név mellé 2 lányunk kapott 1 nevet, 1 pedig 2 nevet.

A gyerekek apja nem szeretett volna 2 nevet,mert "úgy is csak az egyiket használja!" A második lányunknál azonban kitaláltam,hogy összevonjuk a 2 nevét,ezt használjuk becenévként- Anasztázia Izabella -> Aniza

Így mind két név használva van,az Apuka nem tudott belekötni,viszont azóta is (2,5 éve) hallgatom,hogy kitoltam a csajszival.

Az első lányunk nevét az apja választotta.

A harmadik lányunknak pedig 1 nevet is alig találtunk,ami mind a kettőnknek tetszik... (vagyis nekem tetszik a név,de nem éreztem,hogy ez lenne az a név amit Neki találtak ki,de mivel más nevet sem találtam,így nem nyitottam vitát)

Üdv:3 lányos

2012. jan. 26. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!