Egy vagy kettő keresztnév? Miért döntöttetek így vagy úgy?
Egy.
A férjemnek kettő van,abból is a másodikat használja. Csak gondot okoz. pl. gyerekek papírján pl leírják a gondviselő nevét, de az első keresztnév után megállnak, az pedig az apósom neve :(. Valamint én is olyan helyen dolgozom, ahol sokszor le kell írnom a nevemet, ilyenkor nem bánnám, ha úgy hívnának, mint Gárdonyi hősnőjét (Ó Ida)
Egy keresztneve van a kislányuknak és a testvérének is egyet választunk. Így döntöttünk, mert:
1. Egyszerűen elég egy név, úgyis egyet használ, egy néven szólítják majd.
2. Nekem két nevem van, a második nevemen soha senki nem szólított, jobbára nem is tudják, hogy van. Hivatalos papírokon, igazolványokon konkrétan betölti az egész sort, legtöbbször ki sem fér. Egyszerűen felesleges.
(Anyukám után kaptam a második nevet, csakis emiatt nem bánom, hogy van.)
9 karakteres vezeték név mellé 2 lányunk kapott 1 nevet, 1 pedig 2 nevet.
A gyerekek apja nem szeretett volna 2 nevet,mert "úgy is csak az egyiket használja!" A második lányunknál azonban kitaláltam,hogy összevonjuk a 2 nevét,ezt használjuk becenévként- Anasztázia Izabella -> Aniza
Így mind két név használva van,az Apuka nem tudott belekötni,viszont azóta is (2,5 éve) hallgatom,hogy kitoltam a csajszival.
Az első lányunk nevét az apja választotta.
A harmadik lányunknak pedig 1 nevet is alig találtunk,ami mind a kettőnknek tetszik... (vagyis nekem tetszik a név,de nem éreztem,hogy ez lenne az a név amit Neki találtak ki,de mivel más nevet sem találtam,így nem nyitottam vitát)
Üdv:3 lányos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!