Erőszakoljak ki egy MR vizsgálatot?
Kisfiam nyakán többször rajta volt a köldökzsinór! Azt mondták nincs oxigénhiány, csak kapott egy kis rásegítést.
Viszont van egy enyhe nyaki hipotóniája, ami gondolom még is csak oxigénhiány következménye. Mással egyenlőre nincs gond. Szopizik, hason emeli a fejét, nézelődik!
Viszont akkor sem tudok megnyugodni,hogy más baja is van.
Szerintetek rágjam a doki fülét,hogy csináltasson egy MR-t?
Én azt gondolom, hogy ha az orvos azt mondja nincs gond, akkor próbálj megnyugodni. Én nagyon félteném egy MR-től a babámat. Barátnőm kisfiának kellett csinálni agyi ciszta miatt, és Ő rettegett az altatástól. Azt mondta, többet soha.
A nyaki hypotóniának sem hiszem hogy lenne köze az oxigénhiányhoz. Kisfiam nem volt oxigénhiányos, de nyaki hypotóniája az volt.
Felesleges!
Az én fiam nyaki, végtagi és erős törzsi hipotón volt. Neurológushoz kellett először elmenni, ő megállapította, hogy minden rendben vele, csupán izom problémái vannak. Dévény tornára jártunk, összvissz 7 alkalommal voltunk 20 percet, és láss csodát, volt hipotónia, nincs hipotónia.
Nem minden oxigénhiány esetén alakul ki neurológiai vagy egyéb elváltozás. Ha igen, akkor legtöbbször az első napokban észrevehető.
Én nem tudok róla, hogy oxigénhiányos lett volna a fiam, viszont elég rendesen túlhordtam, a 42.héten kellett indítani. 9/10 Apgarral született, minden oké vele, csupán hipotón volt.
Amúgy mennyi idős most? Tartja is a fejét, ha mondjuk a válladra veszed, vagy a doki ülésbe húzza vizsgálatkor?
Ne MR-ért rágd a dokit, hanem egy neurológiai vizsgálatért, ha ennyire nyugtalanít a dolog.
MR egy nagyon veszélyes vizsgálat egy kisbabának. ahogy a többiek is írták, altatásban végzik. nem hiszem, hogy a megnyugtatásodért altatni kéne egy kisbabát. egyébként is indokolt esetben csinálják csak.
majd 3 éves kora körül kikönyörögheted, addig inkább ne.
barátnőm fiam oxigénhiányosan született, kellett az MR, hogy kimutassák az agy mely része és mennyire sérült. újra kellett éleszteni :(((((
ha nagyon akarsz vizsgálatot akkor egy EEG-t tetess fel neki egy órára vagy kérjetek 24 órás vizsgálatot (felteszik az EEg-t és hazamehettek csak vigyázni kell, nehogy elmozduljon a sapka)
pici még, vidd el egy Dévény tornászhoz!
Köszi!
Igazából csináltak neki koponya uh-ot, még ott a kórházban. Kétszer is. Amikor megszületett, meg egy hét múlva,amikor hazajöttünk.
De akkor nem erőltetem! Remélem minden rendben lesz!:)
Hidd el, egy kisbabánál nem kockáztatnak, ha bármi gyanú van arra, hogy gond lehet, tuti elküldték volna vizsgálatokra.
Ha nem nyugszol, inkább menj el egy másik dokihoz is véleményért, és két orvosnak csak elhiszed, hogy minden ok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!