Elkészített tápszert egy óra múlva még odaadhatom?
Figyelt kérdés
Megcsináltam, felmelegítettem, erre a babám bealudt. Ilyenkor kb. egy óra múlva felszokott ébredni. A maradékot akkor még odaadhatom neki? Szobahőmérsékleten állna!
Elvileg nem szabad, de hidd el, ennyi idő alatt semmi baja se lesz. Viszont én hűtőbe tenném addig is, és újra melegíteném (nem mikróban). Azt hiszem baktériumok kevésbé szeretik a hideget.
2012. jan. 23. 15:38
2/13 anonim válasza:
Én télen odaadtam neki 3 órán belül, addig a konyhapulton állt, vagy a radiátoron várta, hogy felébredjen a gyerek. :) Úgy még langyos is maradt.
De nyáron nem adtam oda, vagy csak akkor, ha hűtőbe tudtam tenni. (utána mikróban meglangyosítottam neki).
2012. jan. 23. 15:38
3/13 anonim válasza:
Az enyémre az van írva, hogy elkészítés után két órán keresztül tárolható. Én oda szoktam adni 11-1.5 óra után is ha sok marad. Eddig még nem okozott problémát. Úgyhogy, szerintem add neki oda nyugodtan, ha felébred.
2012. jan. 23. 15:39
4/13 anonim válasza:
1-1.5 óra után. Nem 11 az. :)
2012. jan. 23. 15:40
5/13 anonim válasza:
Így van, elkészített tápszer 2 órán át gond nélkül állhat, nem lesz semmi baja.
2012. jan. 23. 15:46
6/13 anonim válasza:
Igen, 1-2 oran belul meg oda lehet adni.
En nagyon finnyas voltam erre, de ennyi idon belul meg en is oda adtam.
2012. jan. 23. 16:23
7/13 anonim válasza:
#2-es!
Nyáron nem adod oda, mert meleg van, és aggódsz a bacik miatt.
Télen meg simán a radiátoron tartod, azaz melegen, de akkor meg nem aggódsz?
Gyerekedet is ilyen következetesen neveled?
2012. jan. 23. 16:37
8/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Már meg is ette!:)
2012. jan. 23. 16:49
9/13 anonim válasza:
Drága 7-eske! A bacik nyáron a kánikulában szaporodnak, mint a nyulak. De télen a mesterségesen generált "melegben" nem igazán. De igen, köszi kérdésedet, a gyermekemet is következetesen nevelem.
2012. jan. 23. 17:13
10/13 anonim válasza:
#9-es!
Először is, nem vagyok a drágád.
Másodszor is: Ugyan még is mi a különbség a 2 között??? Ha a te "logikád" lenne igaz, akkor az összes laboratóriumi baktérium tenyésztés (pl. amit szülés előtt levettek tőled) csak nyáron működhetne, mert bizony azokban a fránya tenyésztőkben mesterségesen előállított meleg van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!