Asztmás gyerekek szülei! Milyen tünetei voltak először a gyerekeknek?
Nálunk allergiás asztma és tüdőasztma is van. Másfél éves volt, amikor annyira zihált a májusi levegőn, hogy azt hittem, megfullad. Bevittem az ügyeletre, ott azonnal felkuldtek minket gyerekosztályra, jobb oldali tüdőgyulladással. Akkor még nem tudtuk, hogy asztma. 5 nap után kiengedtek, 1 hónap mulva megismétlődött az egész annyi különbséggel, hogy a zihálástól majdnem kiszáradt (pedig amint észrevettem, vittem be) akkor kapott infuziót is, és ujabb tüdőgyuszi lett a diagnózis. Elvittem egy Tüdőgyógyászatra, ahol csináltak neki egy allergia tesztet, ahol mondták, hol 12-ből 11-re allergiás, csináltak hörgő- és tüdő tükrözést is, ami kimutatta az aztmát. Ezen kivűl még 14 alkalommal volt tüdőgyuszija e miatt, mert nála igy jelentkezett az asztma!
Mára már tudom itthon kezelni, most 5 éves.
Bocsánat, ha hosszúra sikerült, de gondoltam, nem csak az első tüneteket irom le!
Nálunk is van 9 köztük, meg házipor, házi por atka, ilyenek! Sokat szenvedünk, mert igen, nyáron is folyamatosan oda kell figyeljek, mert simán befullad mondjuk egy balaton parti séta alatt. Mindig legyen nálad a pumpa, ha már van. Ne sima tüdőgondozóba vidd, hanem gyermektüdőgyógyászatra. Hová valósiak vagytok? Mert mi Mosdósra jártunk, ott be kellett feküdni 3 napra, akkor volt a hörgő tükrözés. Ha több minden érdekel arról a helyről, szivesen válaszolok, irj privit! A gyógyszert nekünk hála Istennek elsőre eltalálták, a pumpával voltak gondok, mert először kapta a Berodualt, de az gyengének bizonyult! Tartósan beteggé nyilvánitottk már? Mert ha igen, igényeljetek közgyógy kártyát, hasznos.
Sóbarlang nagyon hasznos, tágitja a hörgőket..mi 5x voltunk sóbarlangban, utána sokáig tünetmentes volt a lányom. De ha már van közgyógyod, irnak fel inhaláló sóoldatot. Mondjuk ehhez inhalátor gép is kell, de priviben szivesen elmondom, hogy jutsz hozzá a legolcsóbban, szinte semmiért. A kórházban a tüdőgyuszi miatt velünk sem foglalkoztak sokat, semmi extrát nem mondtak, épp ezért vittem tüdőgyógyászhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!