Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2. gyerek után milyen járuléko...

2. gyerek után milyen járulékok járnak?

Figyelt kérdés
2011 júniban szültem az első fiamat. 2 év múlva terveznénk tesót, tehát2014-ben születne meg. Idén decemberig kapok Gyedet. Utána Gyesen leszek, de 4 órában szeretnék dolgozni. Így Tgyás. és Gyedet kapnék a második gyerek után?
2012. jan. 20. 13:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen jár, de a 4 óra után.

De miért idén decemberig jár a GYED? Hiszen az a gyermek 2 éves koráig jár, tehát 2013 júniusáig. Utána GYES + 4 óra meló.

Vagy te már beleestél abba az új szabályozásba? hogy addig jár a GYED, ameddig előtte dolgoztál?

A GYED megállapításánál mindig az előző naptári évet veszik alapnak. Tehát ha 2014-ben születik a baba, akkor a 2013-at. így a GYED-ed a 4 órás béred után fog járni. (a GYES-t nem veszik figyelembe)

Én is így leszek.

2012. jan. 20. 13:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha 2011 júniusban szült, akkor már beleesett az új szabályozásba, hiszen az a 2010. május 1. után született gyerekekre vonatkozik.

Ha a gyes mellett legalább 180 napot dolgozol 4 órában, akkor valóban a 4 órás béred lesz az alapja az ellátásoknak.

Ha megszületik a tesó, akkor utána tgyás, majd gyed (de már 2 éves koráig, hiszen a biztosítotti időd azóta növekedett), plusz 2 gyerek utáni csp: 26600.

2012. jan. 20. 13:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen, beleestem már az új szabályozásba, előbb becsúszott a baba, így csak 1 évet dolgoztam. Köszi a válaszokat!
2012. jan. 20. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!