Január 1-től csökken a gyed, de van kompenzálás, tegnap lemaradtam róla, kiknek lehet igényelni?
Még csak rendelettervezetben létezik a dolog!
Mivel a gyedből is vonnak szja-t, ezért lehetett rá igényelni az adójóváírást, amit megvontak, így a gyed összege is csökken(het).
A gyesé azért nem változik, mert évek óta nem emelik az öregségi nyugdíjminimumot, és mert abból csak nyugdíjjárulékot vonnak, amit idén nem módosítottak.
Tudom, hogy téged ez nem vigasztal, de gondolj bele, hogy mit érez az, akinek pont dec. 31-el volt a fordulónapja vagy akinek jan. első napjaiban...
Megint csináltak valamit, hogy azt mondhassák, hogy csináltak, miközben pacifütyit sem ér az egész.
Remélem, tudtam segíteni!
Szomorú dolog ez, hogy mindig az szív,a kinek amúgy is csak épp annyi van amennyi majdnem nem elég. Én tavaly novembertől kapom a gyed-et, kíváncsi leszek, mi lesz a vége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!