Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha mondjuk 2...

Mit tegyek, ha mondjuk 2 évesen bölcsibe adnám az ikreim, de nem tudom addigra hol fogunk lakni. (? ) Többi lent

Figyelt kérdés

Most 11 hónaposak, csak azon gondolkoztam,hogy mivel a bölcsibe a felvétel nem olyan egyszerű és sokkal hamarabb el kell kezdeni a jelentkezést, akkor mit csinálhatnék? ha van egy kis szerencsénk,1 év múlva már nem ebben a kerületben lakunk,de félek mire elköltözünk,már kicsúszok abból,hogy 2 évesen az ottani bölcsibe felvegyék.

Remélem érthető vtam:)

2012. jan. 17. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:
jelentkezni csak abban a kerületben tudtok, ahol laktok. Persze járhatnak egyes kerületekben más kerületiek is, de mivel a bölcsikben kevés a hely, erre csekély az esély. Mi úgy csináltuk, hogy elköltöztünk direkt fél évvel előbb abba a kerületbe ahol volt bölcsi/ovira esély. Vannak kerületek (pl.XI.) ahol gyakorlatilag esélytelen a gyerekek elhelyezése 5 éves korukig. (nálam is kettő van, igaz nem ikrek.) és mi direkt ezért költöztünk ebbe a kerületbe...
2012. jan. 17. 12:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Az is járható út, h a lakóhely közeli bölcsibe beíratod őket, és ha felveszik őket, ti pedig átköltöztök másik kerültbe ott át fogják venni másik bölcsibe. Mivel bölcsisek voltak, kötelezettségük van. És minden bölcsiben kell lennie 1-2 "vész"helynek.
2012. jan. 17. 12:53
 3/5 anonim ***** válasza:
nincs semmilyen kötelezettsége a bölcsődének felvenni az "átköltöző" gyereket. Ezt nagyon rosszul tudod.
2012. jan. 17. 13:27
 4/5 A kérdező kommentje:

Persze,ha tehetném,már most átköltöznénk a másik kerületbe,de nyilván ez nem ilyen egyszerű. Ezért paráztam rá,hogy mi van,ha csak mondjuk év vége felé tudunk költözni,de februárban már töltik a 2 évet. Egyáltalán a bölcsibe "bármikor" kezdhet egy baba? Mármint bármelyik hónapban el lehet kezdeni bejáratni?

Köszi!

2012. jan. 17. 14:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Talán ahová felveszik őket. Nálunk Szegeden megkérdezték, hogy hová szeretnénk, de itt szerintem mindenkit felvettek. Szerintem a bölcsibe is először a körzeteseket helyezik el és ha marad hely, akkor a másik körzetből. De ha elköltöztök, talán átkérheted magatokat, bár ki tudja, hogy a beszoktatás hogy lesz kivitelezhető, mert gondolom pikk-pakk a gyerekek nem állnak át
2012. jan. 17. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!