Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Túlsúlyos kismama határozottan...

Túlsúlyos kismama határozottan látványosan hízik de állítása szerint kevesebb kiló mint volt? A hasa is nagyon nagy.

Figyelt kérdés

A barátnőm (?) valahogy mindenben túl akar licitálni, most éppen ezzel a súlygarapodás dologgal. Én terhesen 14 kilót híztam, átlagos testalkatú vagyok. 175 cm és 68 kilóról indultam,82 vel mentem szülni. Ő eleve nagyon túlsúlyos volt most 32 hetesen akkora a hasa mintha szülni menne már, a testalkata nem lett vékonyabb és nem diétázik (sőt..).

Olyanról hallottam már hogy a terhességi cukorbetegségben szenvedők diéta tartása miatt sokszor még fogynak is a terhesség alatt, de nála nincs ilyesmi.

Létezik hogy nem hízott semmit eddig sőt fogyott?? Persze múltkor tanácsadásra nem akarta hogy menjek vele (pedig mi meg babát méretni mentünk volna) mert ott nyilvános mérlegelés zajlik. Járt már valaki így túlsúlyos kismamaként? És ha ilyen nincs, akkor mit lehet ezzel kezdeni hogyan kezeljem? Engedjem el a fülem mellett a nyilvánvaló kamut??

2012. jan. 9. 15:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Aha hát akkor biztos van ilyen csak olyan nehéz így biológiai meg fizikai szempontból megértenem, hogy

1. elvileg a terhesség maga csak napi plusz 200-300 kalóriát igényel az anyától. Az egy darab süti vagy 2 joghurt vagy 4 vaníliás karika vagy pár szem keksz szóval nem sok.

2. ugyanúgy eszik tovább mint előtte akkor hogyhogy fogy?

Nem irigylem most ez úgy jön le lassan:))) csak így reálisan kérdezve mi az elméleti háttere hogy ugyanakkora kalória bevitellel fogy?

2012. jan. 9. 16:22
 12/18 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom mas hogy van ezzel, de engem a legkevesbe erdekel, h ki mennyit hizott, nem meg, h mergelodjek emiatt. Nem vagyunk egyformak, igy hizni sem egyforman hizunk. Es valoban, aki nagyon nagy tulsullyal indul, az fogy, neha sokat, es megsem latszik.

En 30 hetes vagyok, plusz 2 kilo van rajtam, mondhatni, h en is fogytam, pedig atlagos sullyal estem teherbe ( 170 cm, 63 kg). Mar enni is eleg jol tudok, megsem jonnek a kilok.

2012. jan. 9. 16:59
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

Teljesen elképzelhető.

Például én, nem voltam vékony terhesség előtt, 62 kiló és 12 hetesen akkora volt a hasam, mint aki szülni készül és terhesség végére híztam 10 kilót, 72 voltam, mikor szülni mentem. És mikor hazajöttem 4 napra rá a kórházból 58 kiló voltam. És elő kellett szednem a kidobásra ítélt lánykori ruháimat, amikről azt hittem sosem jönnek rám többet.

Mondjuk azt nehezen hiszem, hogy 32 hétre nem hízott, hanem fogyott inkább.

2012. jan. 9. 17:40
 14/18 anonim ***** válasza:

Nekem nem ez szokott lenni a témám, 125 kilósan mentem szülni -de ezt szinte senki nem tudta, inkább csöndben maradok, ha a hízásról van szó, mert szégyellem :(

Talán ő is, és azért kamuzik össze-vissza.

Kérd meg, hogy szálljon le a témáról, ne a súlyotokról beszélgessetek.

2012. jan. 9. 19:53
 15/18 anonim ***** válasza:

Valahol olvastam, talán egy könyvben, hogy aki vékony akár 20-30 kg is hízhat a terhessége során, aki meg teltebb, kevesebbet hízik. Az más ha valaki diétázik, sportol stb.

Egy példa és 70 kg voltam, 16 kg-ot híztam, csak 10 kg jött le a szüléssel, a baba majdnem 4 kg volt.

Egy ismerősöm nagyon vékony talán 50 kg, és 23 kg hízott, de őróla mind lement, a babája több, mint 1 kg-al volt kisebb az enyémnél.

Szóval elképzelhető.

2012. jan. 9. 22:13
 16/18 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, az én védőnőm, olyan rendes volt, hogy azzal riogatott, hogy nehéz és hosszú lesz a szülésem, mert sokat híztam stb. Végül császár lett, amin meglepődött, és nézett mint borjú az új kapura. :S

Állandóan szekált, amit megértenék, ha ő topmodell alkatú lett volna....de nem baj, hiszen 14 hetet végighánytam, alig ettem valami még fogytam is, azon nem lepődött meg. Nem értem én ezt, könnyű mondani, hogy ne hízz, ez genetika kérdése is, mert aki hízékony az hízni is fog, bármit eszik.

2012. jan. 9. 22:17
 17/18 A kérdező kommentje:

értem én, nem azt furcsállom hogy én mennyit híztam ő meg mondjuk kevesebbet vagy többet vagy másképp mert ezt értem hogy nem egyformán hasznosítjuk a tápanyagokat, más az anyagcserénk stb.

Én csak azt az egyszerű matematikai műveletet nem értem hogy kalóriabevitel plusz egy odabent hízó növő baba (32 hetesen már nem 20 gramm egy bébi) az egyenlő FOGYÁS.:) na ez az amit nem értek:)

2012. jan. 10. 07:54
 18/18 anonim ***** válasza:

Egy pár link, majd olvasd el:

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. jan. 10. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!