Szülés után mennyi időm van igényelni a támogatásokat? Mikre vagyok jogosult, és hol kell kezdenem az ügyintézést?
Születési anyakönyvi kivonat 5-10 nap??? Én 2-dik nap megkaptam még a kórházba.
Amúgy ha van munkahelyed és TB kifizető hely akkor ott le kell adni az utolsó táppénzes papírodat amit szülés után 8 napon belül ki kell kérni a nőgyógyásztól. Szóval itt kell kezdeni az egészet. És akkor a munkahelyedtől kapod a TGYÁS-t 6 hónapon keresztül. Ha nincs munkahelyed akkor az államkincstárnál kell kitölteni a papírt. A családi pótlékosat is ott kell. Viszont mindent csak akkor tudsz majd megigényelni amikor megkapod a kicsi TB kártyáját postán, az viszont 1-2 hét.
Akkor kezded igényleni amikor tudod, minél előbb annál jobb. Én 2 hónap után kezdtem igényelni és nem szóltak érte, hogy miért csak akkor.
Az hogy mire vagy jogosult függ több dologtól is. Ebbe a védőnőd tud a leginkább segíteni.
Sok egészséget
utolsó vagyok
elfelejtettem írni, hogy jár még az "egyszeri anyasági támogatás". Ahhoz is ugyan ott kell kitölteni papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!