Mi a véleményed a Tünde névről? Tetszik?
én is Tündi vagyok (31 éves). imádom a nevem. soha senki nem csúfolt. sőt nagyon aranyos beceneveket adtak/adnak.
az is jó benne, hogy viszonylag ritka. nem olyan elcsépelt, mint pl. a Tímea, Krisztina, Szilvia (ezek voltak az én korosztályomban a divatnevek).
Tünde
Névnap:
Június 1.
Naptárban nem szereplõ névnapok:
Április 2.
November 10.
Név jelentése:
A tündér szó utolsó mássalhangzójának elhagyásával alakult nõi név
Név eredete:
A Tünde nevet Vörösmarty Mihály alkotta a tündér szóból, Csongor és Tünde címû drámai költeményében.
Név elemzése:
A Tünde név olyan személyiség kialakítását segíti, aki szinte megállíthatatlanul halad a céljai felé. Jó üzleti érzéke van, és élvezi is az üzlet világát. Kezdeményezõ, és sok újító, gyakorlati ötlete, találmánya van, de szinte soha nem térül meg a munkába fektetett energiája. Nem vár mások tanácsára, rendkívül független. Hisz abban, hogy legjobb az egyenes beszéd.
Becenevek:
Tündi, Tündike, Tüncsi, Tüncsike, Tündér, Tündérke, Tücsök, Tücöske, Tündi-Bündi, Tünci(ke)
Hírességek:
Majsai-Nyilas Tünde - színésznõ
Nagy Tünde - mûsorvezetõ
Nyilas Tünde - kézilabdázó
Semmi-Kis Tünde - szépségkirálynõ
Szabó Tünde - színésznõ
Szabó Tünde - úszó
Murányi Tünde - színésznő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!