Egyszeri anyasági támogatást ki adja? Az önkormányzat?
Más.
Az egyszeri anyaságit a MÁK adja.
Melyik községben élsz?
amit te mondasz,az a születési támogatás,ezt az önkormányzat adja,de csak a baba 60 napos koráig igényelheted!
4-nek:
Amit linkeltél azzal van némi gond:
- valószínűleg már vagy több éves (pl. már nem automatikusan 2 éves korig jár a gyed)
- mivel az önkormányzat adja, így az önkormányzat szabja meg, hogy mik a feltételek. Nálunk pl. nem pénzbeli születési támogatás van, az ismerőséknél 6 hónapon belül lehet igényelni, stb.
Kedves utolsó!
Amit linkeltem nem régi!
Nem minden önkormányzat ad,valamelyik egyáltalán nem ad,valamelyik csak 10000-et,de olyan is van amelyik 100000-et!
Senki nem mondta, hogy mindegyik ad és azt sem, hogy "csak" 10e Ft-ot vagy többet.
Én azt mondtam, hogy amit linkeltél az régi.
A cikkben az van, hogy
- a gyes 2 éves kortól jár. Nem mindenkinek!
- aki egyéni megállapodás alapján fizeti a tb-t, az jogosult gyerekágyi segélyre (gyásra). A) ez soha nem volt igaz, B) tgyásnak, azaz terhességi-gyerekágyi segélynek hívják
- a gyed 2 éves koráig jár: igen, ez igaz volt kb.
2009-ig. Azóta csak annak van 2 éves koráig, aki legalább 562 biztosítotti napot összeszedett
- a hozzászólások között 2010. novemberi is van. Most 2012. januárt írunk. Manapság, amikor már szinte naponta változnak a jogszabályok, egy fél éves cikk is réginek számít, nemhogy egy több, mint egy éves!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!