Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha át akarom adni a férjemnek,...

Ha át akarom adni a férjemnek, élettársamnak a gyest hogyan kell intézni? Mikortól kapja ő? Azon naptól mikor beérkezik a kérelem, vagy személyesen kell intézni és akkor azonnal?

Figyelt kérdés
2009. máj. 21. 12:29
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és ugye apuka is korlátlanul dolgozhat mellette? Mármint gyes mellett?
2009. máj. 21. 12:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Van gyes igénylő nyomtatvány kitöltöd,hogy ki igényli(apa) és mikortól.Ezzel együtt ha eddig Te kaptad akkor le kell mondanod.Ezt tőlem úgy is elfogadta a MÁK,hogy leírtam:ettől a naptól lemondok a gyes-ről.Tehát nem beérkezéstől kapja hanem attól a dátumtól amikortól kéritek!
2009. máj. 21. 14:26
 3/7 anonim ***** válasza:
És igen,dolgozhat korlátlanul apa is!
2009. máj. 21. 14:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Tényleg csak kíváncsiságból kérdezem, hogy akkor a GYES-t miért kell átadni? Szóval miért kell a papírmunka, ha te is dolgozhatsz GYES mellett?
2009. máj. 21. 23:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia!Én pl.álláskeresési támogatást fogok kapni.Így apa kéri a gyest én meg a munk.nélk,mert a kettő így nem üti egymást!
2009. máj. 22. 07:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja áháá, így már értem, köszi :)
2009. máj. 22. 07:51
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen nekem is vagy úgy lesz hogy apuka kap gyest én meg mnélkülire megyek, vagy lehet hogy egy helyen csak úgy tudnak alkalmazni, igaz csak egy évre, hogyha lemondom a gyest, tehát nem vagyok gyesen, de hogy ne veszítsük el azt sem ezért próbálok meg mindent.

Csak azon is gondolkodtam, hogy akkor meg lehet az adójóváírási keretet át fogja lépni a fizuja, mert ugye ott a br bér számít és akkor meg vagy vissza kell majd fizetni rá köv évre, vagy ha cég meg mondjuk amint túllépné nem adja, vagy nem annyit akkor is ugye veszítünk, úgyhogy lehet amit nyernénk így azt el is veszítjük. Úgyhogy ez még dilemma nálam!

Meg tudom, hogy a gyes adómentes, de beleszámít az összjövedelembe és ugye feljebbi adósávba esik, ha átlépi, de nem is ez a baj, hanem hogy ugye az adósávhatárnál az adójóváírási határ lejjebb van sokkal. Tehát pl 2008-ban 1700000ft évi jövedelem volt a 18%-os, de a teljes adójóváírás csak 1250000-ig volt, majd 2250000-ig azt hiszem már kevesebb jár. Na de ha a cégénél netán nem adnak kevesebbet, akkor vissza kell fizetni ami plusz ebben az évben.

2009. máj. 22. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!