Nektek melyik név tetszik a legjobban ezek közül?
Nem tudunk dönteni. Felmerült már a Johanna, a Hermina, a Veronika és a Krisztina is.
Véleményeket várok, kinek melyik tetszik jobban, melyiket adnátok gyermeketeknek?
1.) Krisztina
2.) Veronika
3.) Johanna
4.) Hermina
Krisztina
A becézésről meg annyit,az én kislányomnak is olyan neve van amit nem lehet becézni.De van sok beceneve.
Nálam a sorrend:
1. Hermina (abszolút erre voksolok)
2. Krisztina
3. Veronika
4. Johanna
A mostani kisbabák között a Krisztina szerintem már egyre ritkább, a 20-30-as korosztályban volt elég gyakori. (2010-ben Top66. név, 167 kislány kapta ezt a nevet). Szerintem jó hangzású, dallamos, és nemzetközileg is bárhol ismert.
Hermina nekem nagyon különleges, senkit nem ismerek, aki ezt a nevet viselné. Komoly, felnőttes, izgalmas név. Bár egy kissé talán régies, arisztokratikus a hangzása, de nekem ez tetszik a legjobban a 4 közül.
Veronika nekem elég átlagos, semmi extra, Vera-ként egyáltalán nem tetszik. Több Veronikát is ismerek kisgyereket, tinit, 30-ast, és idősebbet is (nagyi korosztályt is beleértve). Vera (néni) nálam alacsony, duci, hízásra egyébként is hajlamos, sötétbarna hajú és szemű, pufi arcú, ódivatú hajú és öltözködésű, szemüveges nő, aki soha nem sminkel. Nyilván ez sztereotípia, de én ilyen Verákat ismerek, többet is.
Johanna mostanában egyre gyakoribb, legalábbis az én ismeretségi körömben több kisbaba is van. Egyiket Jojónak becézik, a másikat Hannának, Hanninak. Még gyerekkoromban ismertem egy Johannát, aki pár évvel volt nálam idősebb, ő egy nagyon csinos, mondhatni bombázó lány volt. Őt Johinak becézték a szülei, pedig ő tényleg egy "Johanna", egy jelenség volt.
Az én kislányom Johanna, és egyáltalán nem volt furcsa születésétől becézés nélkül használni a nevét. A név általában idomul a viselőjéhez, így nekem erről a névről egy vidám, szeleburdi kislány ugrik be, a sajátom:)
A Hermina is tetszik, nagyfiam barátnőjét hívják így. Herminek becézik, de általában inkább becézés nélkül használják a nevét.
A Krisztina és a Veronika nekem egyszerűen semleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!