Ha 3 éve otthon vagy már és még 2-3 évig biztosan, akkor milyen a ruhatárad, hogy ha csak a játszótérre és az auchanba jársz vagy max kozmetikushoz egy hónapban egyszer?
elég gáz már a ruhatáram, de nem is tudom, hogy mit vegyek
olyan ruhát, amiben hajdanában dolgozni jártam, nem, mert felesleges...nem praktikus a játszóra, túl drága ahhoz, hogy kb 1x vegyem fel és még meg se oldja a problémát...nem is járok szinte sehova...de akkor mit vegyek? telejesen tanácstalan vagyok
vettem a c&a-ba egy kötött mellényt, erre még ki se mostam, de már úgy lóg rajtam, mintha ezer éves lenne....majd visszaviszem, de ez is nehezíti a mit vegyek kérdést :(
ott van nagyobb méret is? 40-42?
meg olyan ormótlan vagyok, mert a császásebre rálóg a hájam és a csípőm is nagyon nagy, viszont kicsit vagyok több másfél méternél :(
3 és fél éve vagyok itthon, de mivel most a harmadik babót várom éppen, még minimum újabb 3 évig itthon leszek. :-) Nem gondolom, hogy attól, hogy valaki feleség és anya, megszűnne nőnek lenni. Nekem még most, kismamaként is elég csini ruháim vannak, itthon persze melegítő vagy aerobicnaci van rajtam valami jó kis felsővel, a játszótérre is leginkább ezeket hordom, mert kényelmesek (mondjuk egyik sem lehordott, csúnya, hanem csinos és lehetőleg márkás cuccok, azokat is be lehet elég olcsón szerezni, ha tudja az ember, hol vegye) de bőven van lehetőségem kiöltözni. Ha bevásárolni megyek, a városban mászkálok a kölkökkel, viszem őket bábszínházba, vagy ovis kirándulásra, vagy a családdal megyünk valahová, netán barátokhoz, igenis felveszem a klasszabb cuccokat. Karácsony előtt vettem egy elegáns nadrágot, a férjemtől kaptam hozzá csinos, szűk szárú csizmát, még beleférek a hosszú kabátomba, amit feldobok egy szép sállal, de vannak szoknyák, egészruhák, amiket szívesen hordok és jól is néznek ki.
Szeretek csinosan öltözni és szükség is van rá, szerintem egy nő ne hagyja el magát azért, mert anya, kismama, vagy esetleg a kettő együtt. :-) Attól még nő marad, attól még kell, hogy kívánja a férje...
A mosásról meg annyit, hogy a többéves cuccaim is olyanok, mint az újak, szerintem nem csinálok különlegeset velük, de kifordítva mosom 30 fokon, jó minőségű mosószerrel, öblítővel, a nagyon kényes darabokat (selyem és csipke fehérnemű és társai) általában kézzel mosom, a melegítők, farmerek, egyszerűbb, hétköznapi felsők, pólók meg nyugodtan moshatók 40 fokon is, nem lesz bajuk.
Arel gélt használok vagy perwolt
ezek gagyik? ti mit használtok?
én is kifordítva mosok
3-4 mosás után olyan az én és a gyerekruha is, mintha ezer éves sz.r lenne
nekem ilyen sok ruhára nincs pénzem :((
ti mennyi pénzért vásároltok meg 1-1 ruhadarabot? már nem tudom, hogy mi kevés és mi sok egy ruháért
Ariel géllel mosok én is, elég jó szerintem. Nem lehet, hogy a mosógépeddel van baj? Esetleg a vízzel? Ez is lehet ok. Vagy pedig nagyon rossz minőségű a ruhák anyaga.
A gyerekruhák többségét még folttisztítózom is, mert vagy magukra borítanak valami kaját, vagy kinn hemperegnek az udvaron és tuti foltos lesz minden. De szépen megmaradnak, a ruhák jó részét már két gyerekem hordta de bátran ráadhatom a születendő harmadikra is, mert olyan, mint az új.
Árak... Nos, amit legutóbb vettem csini kismamanadrág, eszméletlen jó anyaga van, hétezerbe került, ez kicsit sok, mert pl. a kismamafarmerem 4500 Ft volt. De annyira jó gatyó, hogy nem hagyhattam ott. :-)
Melegítőim, sportos cuccaim mind Adidas, Nike, Budmil, 6-8 ezer közötti összegbe kerültek a melegítők, a pólók max. kétezer, cipőim is belefértek 7ezerbe, igaz, mindig a kifutó modellt választom, vagy utólsó darabos kiárusításokat, ilyesmit. Érdemes pl. a Premier Outletbe elmenni néha (vidéki vagyok, de évente párszor felugrunk szétnézni) ki lehet fogni nagyon jó leárazásokat. De veszek turiban is gyönyörű, márkás cuccokat.
Gyerekruhák az Aldiban nagyon jó minőségek szoktak lenni, a Tescoban is érdemes körülnézni, de ott csak akkor nem drága, ha épp leárazás van, viszont pl. nem tudom, van-e felétek Karát, mert ha igen, a gyerekruha ott a legjobb. Disney márkás gyerekruhák nagyon jól bírják és ott elég olcsók is, mondjuk ezres körül veszek egy nadrágot, ezer egynéhányszázért pulcsit, pólókat ezer alatt, sokszor 7-800Ft-ra le vannak árazva.
Érdemes akkor vásárolni, amikor épp leárazások vannak, vagy pl. a téli cuccot tél végi kiárusításkor. Igaz, meg kell saccolni, mekkorák lesznek a lurkók következő évben, de általában nem szoktam tévedni. :-)
Piacon is gyakran vásárolok, kötött pulcsit vettem ötezerért legutóbb, nem mondom, hogy olcsó, főleg ha összehasonlítom pl. az USA áraival (férjem kinn élt 20 évig) mert ott töredéke, de ennél olcsóbban én sem találok itthon jó dolgokat. A kevesebb több elvét követve inkább nem veszek annyi mindent, de amit veszek, az minőségi. Nem tudom, mennyire segítettem ezzel....
Nézz szét angol turkálóba, tele van "nagyobb" és nagyon jó ruhákkal.
A hádába járok, pl. vettem egy gyönyörű szatén blúzt, súlya alapján kb. 200 Ft lehetett. Vagy nyárra szandált, szép gyöngyökkel hímzett, és teljesen új volt, még a cimke is rajta volt.
Mi pár hónapja turiból öltözködünk, nagyon jó és márkás cuccokat lehet kifogni. A c&a, new yorker, ilyenek a nyomába sem érnek, sem minőségben, sem árban.
Én mosódióval mosok, teszek mellé szódabikarbónát, és hígított ecettel öblítek. A ruhák tiszták, nincs semmi szaguk, nem bolyhosodnak.
Nemrég szörnyülködtem el a ruhatáramon, mert 3,5 éve itthon vagyok, és leszek is még, mert a kicsi is csak másfél.
Amit munkába hordtam régen, és kényelmes, és úgyis kimegy majd a divatból, azt hordom. Vékony kötött felső, kardigán, farmer, bőrcipő. Én butikból vásárolok (kisváros, szóval nem 8ezer egy felső), megéri, mert öt évig jó egy felső és nincs baja. Van 10 éves kardigánom is. Boholytalanító, fektetve szárítás, folyékony mosószer és olyan, mint az új. Én centizem 1000 fordulaton, nincs attól bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!