Ha bizonyos okból kifolyólag gyes-t és mást sem kapok, csak a családi, akkor nem fizeti senki a Tb-t?
családiból nem vonnák, hogy is vonnák? azt nem te kapod hanem a gyereked!
egyébként megkérdezhetem, hogy miért nem igényelted a gyest? alanyi jogon jár ha nem dolgozol
Dehogynem fizeti, te magad után. És behajtják, adók módjára.
Egyébként nem vonnak semmit sem GYES-ből, az állam fizeti az önrészt, ami ellátásra jogosít.
De bemész az önkormányzathoz, szociális alapon is kérheted és akkor 1 évig az állam fizeti neked. De ne maradj enélkül, mert nemcsak az ellátás költségét fogják behajtani, hanem az elmaradt tartozásokat is.
Az ok borzasztó egyszerű. Munkaviszonyban állok,egy ideje állományban vagyok,a munkáltató lelépett,megszületett a kicsi,és a T.gyás-t addig nem állapíthatják meg,míg nem bizonyosodnak meg arról,hogy tényleg fenn áll még a munkaviszonyom. Addig gyes-t sem kaphatok,míg az OEP határozatot nem hoz,ha nem járna a tgyás.
Ezért nem kapok a családin kívül semmit.
Voltam már az önkormányzatnál lakásfenntartásit és rendszeres gyermekvédelmit igényelni,de azt nem tudtam,hogy tb-t is lehet "segélyesíteni" - nem ez a legmegfelelőbb szó,tudom! - erről még nem is hallottam semmit! Más nem mondta,az önkormányzatnál sem mondták...
Milyen nyomtatványt kell kikérnem?
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!