Mérlegelünk. Vajon melyik a jobb megoldás? (Lakás kérdés)
Van egy 6 hós kisfiúnk. Anyóséknál lakunk, közös udvar, külön ház. Sajnos egyenlőre csak álom, hogy saját lakásunk legyen. Anno amikor apósom építette a házukat, úgy alakította ki, hogy a padlásteret egy különálló lakásnak be lehessen építeni, ehhez kb 3-4 M Ft-ra lenne szükségünk. Vagy vehetünk saját lakást, de 8-10 M-nál többért akkor sem vehetnénk. Ha beépítjük a padlásteret nem adósodunk el életünk végéig, elmehetünk nyaralni, nem kell a fizetésünk felét, esetleg többet hitelre fizetni, és nagy lakásunk lenne, 3 szoba, konyha, spejz, fürdőszoba, előtér. 80 m2. (A mostani egy 20 m2-es szoba, 8 m2 konyha, és 6 m2 fürdő.) Jöhetne a kistesó a fiamnak, kertes házban lakhatnánk, csendes, zöld környezetben. Viszont ugye nem teljesen önálló, mert itt vannak anyósomék. Akikkel nem vagyunk rosszban, nem sok vizet zavarnak. Időnként persze rájuk jön az 5 perc, de annyi.
Vagy veszünk fel hitelt (ki tudja mikor tudnánk) életünk végéig eladósodunk, ki tudja, hogy ilyen kevés pénzből 8-10 M ft mit, és hol kapunk, de önálló, és csak a mienk.
Szerintem az a legjobb, ha beépítjük a padlásteret. Szerinted?
Meg is válaszoltad a kérdésedet!
Egyértelmüen az a legjobb megoldás, ha a padlásteret csináljátok meg!
Szerintem!
Irigyellek titeket... :-(
Padlástér!!!!!!!!!!!!!
Attól függ:
Ha jó a kapcsolatotok és nincs állandó súrlódás vagy nem kell azt hallgatnia sokszor, hogy ki hogyan fújtat a másikra, akkor jó megoldás, ha maradtok és oda 'építkeztek'.
Ha pont az van, amit az előbbiekben leírtam, akkor én pl. MENEKÜLNÉK!
Mi jelenleg vidéken lakunk, mert itt tanít a párom felsőoktatásban. Mi megvettünk egy itteni panel lakást potom összegért 'vágták utánunk': 3.500.000 HUF és 52 m2.
Későbbiekben nem tervezzük eladni, mert a fővárosi (ami mondjuk örökölt lakásunk, szerencsére) ki van adva bérbe. Így ezt is majd kiadjuk.
Amúgy mi alapból 'vándor' család vagyunk a párom munkájából kifolyólag, de én nem bánom. Ha úgy adódik, mindig lesz bevételünk valahonnan, mert nagyon sokan albérletben laknak ... :|
Hát mi Érden lakunk, így itt sem túl olcsók a lakások/telkek, meg ugye a "jobb" részeken Pesten sem sajnos. A kapcsolat, az olyan semmilyen, mi nem zavarjuk őket, ők nem zavarnak minket. Ha gondunk van, a férjem jelzi nekik, súrlódás nem nagyon szokott lenni.
Vidékre nem szeretnénk költözni.
Nehéz, mert két rossz közül a kisebbik rosszat kell választani :)
Mi is ebben a cipőben jártunk pár éve és az együttélést választottuk, mi is a beépítettük a tetőteret.
Sok szempontból jó és nem bántam meg, bár az tény és való, hogy sok-sok kompromisszumot kell hozzá kötni és a magánéletünk is szűkebb keretek között mozog így.
Viszont az meg tök jó benne, hogy tényleg bármikor itt vannak "kéznél" a nagyszülők és lehet rájuk számítani.
Figyelj, ha úgy érzed, hogy huzamosabb ideig is tudsz így élni, akkor hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!