Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak az írjon légyszi akinek...

Csak az írjon légyszi akinek 1-3 gyereke van, vagy ő a gyerek ilyen családban! Mennyire lehet gyerekek mellett karriert építeni? Mennyire sínylik meg a gyerekek, a szülők munkáit?

Figyelt kérdés
2011. dec. 15. 16:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám 3 gyereket nevelt/nevel, közben felépítettek egy házat, lediplomázot. A munkahelyén többször előléptették. Néha éreztem magam elhanyagolva, de szerintem ez csak olyan gyerekes-kamaszos érzés. Sokat foglalkozott velünk is. Persze nem lett 35 évesen vezérigazgató, de 47 évesen boldog nagymama :-)

Sajnos két olyan ismerősöm is van, aki 32-35 éves koráig karriert épített, most meg évek óta hiába próbálkozik :-( Én az ő példájuk miatt is döntöttem úgy, hogy gyerek; aztán, ha mellette megy, karrier.

2012. jan. 5. 17:29
 12/14 anonim ***** válasza:
66%
Páromnál van/volt ilyen. Ő volt az első fiú rá 1 évvel késöbb született az öccse. Ugye akkor az anyuka nem dolgozott,de apujának jó munka helye volt. Aztán kirúgták és az anya már nem tudott elhelyezkedni majd később született a lányuk. A legfiatalabb már 13éves,de még mindig szarban vannak :((. Csak az apa dolgozik az önkormányzatnál, kőműves, anya még mindig nem tudott elhelyezkedni. Párom ezt nem szeretné még egyszer átélni, így a fiunk egyke lesz.
2012. jan. 5. 18:59
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Szeriten ahogy valaki elottem irta nagyon fugg a munkahelytol. Nekem 2 eves a kisfiam es 1 eves volt amikor visszajottem dolgozni. A fiam szuletese elott is eleg karrierista voltam es mivel visszavartak a munkahelyemre szules utan is igy nem akartam tobbet otthon maradni mert eleg nagy kieses lett volna. Igy is tobb tovabbkepzesen kellett reszt vennem amin nem voltam ott az 1 ev alatt. De imadom a munkamat, szepen haladok elore, jo a fizetesem es en ugy erzem nem sinyli meg egyaltalan a csaladom. Ahogy irtam munkahely fuggo mert pl, nekem rugalmas a munkaidom es ferj vagy tars fuggo is, hogy o mennyire segit. A fonokom megengedte, hogy akkar 7-re, 8-ra, 9-re, 10-re jarjak igy nincs stressz reggel. Szepen 8-kor felebresztem a fiam es 9-re viszem bolcsibe utanna meg megyek melozni. Ha kesobb erek be nem gond, ha hamarabb annal jobb. :)) Csinalhatnam azt is, hogy Penteken otthon maradok csak akkor ugye kesobb ernek haza hetfotol-csutortokig igy ezt inkabb nem. Legtobbszor 17:20-kor mar otthon vagyok es meg este 7:30-ig jatszunk, meset nezunk, rajzolunk vagy ha nyar van akkor eppen jatszoterezunk vagy a kertben vagyunk. A ferjem reggel 7-tol delutan 3-ig dolgozik igy a fiam csak 6 orat van bolcsibe. Delutan 3-tol egesz 17:20-ig apas ido van. A ferjemmel tekeregnek, jatszanak es neha meg a vacsit is elokeszitik stb. Nagyon jo ez igy nekik aztan jovok en. Szombaton neha elmegyunk baratokhoz, grillpartyzunk a kertbe (idofuggo) es baratokat hivunk, csaladot latogatunk, allatkertezunk de mindenkeppen kozos programokat szervezunk es arra is figyelunk a baratok ne maradozzanak el. Nekik is vannak gyerekik igy nem gond kozos gyerekes programokat szervezni. Vasarnap csak a csalade. Etterembe ebedelunk, hogy ne kelljen fozocskezni es ezzel tolteni az idot. Kozosen elmegyunk valamerre, utanna tekergunk vagy otthon jatszunk aztan hetfon kezdodik minden elolrol. Neha nehez osszegyezteni a hazimunkat de fozni egyaltalan nem fozok, en eljarok ebedelni a varosba a kollegakkal, ferjem szinten es a fiam bolcsibe eszik. Neha vacsira osszeutunk a ferjemmel egy kis meleg kajat de ezt leszamitva nem fozok egyaltalan. Neha tanulnom kell ilyenkor apa tartja a frontot, elviszi valamerre a fiam. Estenkent tudok tanulni ha szukseges vagy hazimunkazani mert 19:30-20:00 kozott alszik el a kisfiam igy 23:00-ig van boven idom (ekkor szoktam lefekudni). Nekem nincs semmi gondom, nem erzekelem, hogy a fiam emiatt kevesbe szeretne vagy barmi gond lenne. Mondjuk kulfoldon elek, ahol ez teljesen elfogadhato, nagyon ritka aki evekig otthon ul a kisgyrekkel igy nem neznek ram furan a munkahelyen es nagyon de nagyon segitokeszek es sokmindenben tamogatnak, hogy elore haladjak.
2012. jan. 6. 11:15
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyéni tűrőképesség, családi munkamegosztás, motiváció és sokminden más függvénye. Nekünk 2 gyerekünk van, az elsőt diploma után, viszonylag biztos egzisztenciával vállaltuk. A férjem karrierje ívelt felfelé, az enyém épphogy beindult. 2 éves volt, amikor visszamentem, nagymama segítségét vettük igénybe sokszor. Gyakorlatilag elölről kellett kezdenem mindent a munkahelyemen. Feltornáztam magam, amennyire szerettem volna, és akkor vállaltuk a második babát. A férjem rengeteget dolgozik, ő sajnos munkamegszállott, sokszor itthon is dolgozik. Az én munkámban a legjobb a munkaidő, cserébe nem keresek sokat, de család mellett ideális, és másképp nem is tudnánk megoldani a gyerekeket. Nekem nagyon fontos, hogy mindig legyen rájuk időm. Szerintem ha mindkét szülő sokat dolgozik, szükségszerűen megsínylik a gyerekek. Mindent nem lehet 100 %-osan csinálni, el kell dönteni, mi a fontosabb. Én nem akartam, hogy babysitter járjon velük a különórákra, vagy ne lehessek ott a fellépéseiken.

Szerintem érdemes előbb karriert építeni, és utána gyereket vállalni, akkor pedig megtanulni kompromisszumot kötni :)

2012. jan. 7. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!