Igaz az, hogy ha a Tgyást a szülás előtt 28 nappal igényelem akkor is csak a szülést követő hónapban kapom meg azt a pénzt?
Hát nekem pedig utalták!
Június 23-tól voltam tgyáson és csak júli 11én született a lányom. Július 7én már kaptam részhónapra tgyást.
18:25-ös vagyok, nekem még dátumra is mindent akkor utaltak, amikor a béremet, szóval ugyanúgy 1-én kapom már évek óta, bármi is legyen, fizetés, tp, tgyás, gyed.
Ők ezt visszaigénylik az oep-től, szóval nekik mindegy mikor utalják. A munkaügyön meg tudják neked mondani pontosan, hogy ők hanyadikán szokták.
Sziasztok!
A páromat december közepén kirúgás veszélyeztette bejelentett munkahelyén, de mi már tudtuk, hogy terhes, akkor már több mint 4 hetes volt. Így mivel veszélyeztetett terhessé vált, leadtuk a papírok felmondásuk előtt 1 nappal, így nagyon nem tudtak ugrálni. A kérdés az, hogy mivel TB kifizetőhely, mikor kötelesek utalni, hisz Januári fizu kimaradt, mivel decemberben megkapta előre a másfél hónapot a kirúgás miatt, de akkor még semmilyen papírt nem írattak alá vele, sőt semmi nem történt ez ügyben. Azt az infót kaptuk a könyvelőnktől, hogy minden 2 hétben küldjük le a papírokat, terhességről, meg mindenről amiket az orvosok adnak. Jelenleg még nem kaptunk semmit, pedig minden hó 8-ig el utalták eddig a fizetését, most hogy el kéne kezdeniük utalni az a veszélyeztetett terhességgel kapcsolatos "bért".
Mit tegyünk, hisz eddig sem jött meg?
Forduljunk a munkaügyi bírósághoz?
Előre is köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!