Nagyon elegem lett az itteni légkörből. Most törlöm a regisztrációm. De még utoljára érdekel: mi a véleményetek erről?
Durván 3 év és ebben sok negatív tapasztalat visz erre:
- Ha valóban saját, használható tapasztalatot akarsz átadni, lehurrognak, mert nem a könyv szerinti elmélet fújod
- Úgy általában idegesít a versengés, itt mindenki tökéletes anya, feleség és szupergyereke van
- soha, de tényleg soha nem tapasztaltam azt egy-egy vita során, hogy a vitapartner belátta volna, meggyőzhető lett volna abban, hogy nem volt igaza. (azért részemről volt erre példa, ha nem is sűrűn, mert nyilván azért mond ez ember dolgokat, mert azt hiszi, hogy az úgy van. de volt olyan, hogy elismertem a tévedésem)
- néha-néha egy-egy kérdező meg olyan nagy arccal rendelkezik, mintha azt gondolná, örüljenek a válaszolók, hogy válaszolhatnak neki
Dióhéjban ezek miatt lett elegem. Kb. 83%on állok most, nem tudom, hogy ismer-e valaki (a nevem sose írtam ki), az ellenségek (ha szereztem, néha olyan érzésem van, hogy igen, sajnos.), örülhetnek. Akinek meg tudtam segítséggel szolgálni, annak én örülök.
Mostantól pedig ha egyáltalán fogok fórumozni, soha többet ilyen név nélküli oldalon, mert mindenkiből idiótát csinál.
Azt hiszem, tudom ki vagy, és azt hiszem, te is tudod ki vagyok :)
Komolyan, nem érdemes azzal foglalkozni, aki hülyét csinál belőled. Ha valaki pellengérre lett téve az elmúlt időben, az nem Te voltál, hanem én. Csak tudod, nem érdekel. Akinek annyi a boldogság az életében, hogy mást megpróbál megalázni, mert nem érzi 9 hetesen a magzatmozgást meg beágyazódás előtt a terhességet, az igazán üthet engem. Elbírom.
Nem vagyok mintaterhes, csak 19 hetesen éreztem a babám első mozgását. Nem szedek terhesvitamint. Nem oltatom be magam influenza ellen. Nem éreztem meg beágyazódáskor, hogy terhes vagyok. De tudod mit? Jó itt lenni, mert úgy fel tudják dobni a napomat a viták! :) lehet bennem van a hiba, de élvezem az érvelést, és nem érdekel ha lepontoznak. :)
Azért ne hagyj egyedül 83%-kal (igaz, nem sokáig, holnap már csak 82 lesz nekem :)))
A.
Szerintem szimplán túlreagálod, nem is értem,h ezzel kapcsolatba miért írtál ki kérdést. Ha vmi nem tetszik, rendben, nem KELL tűrni, nem kell itt olvasgatni-válaszolgatni.
abszolút nem bántásnak szántam, amiket írtam.
Kellemes időtöltést kívánok neked más oldalakon!(bár hülyék ott is lesznek)
Ilyen felkiáltással nem jöttem fel én is az oldalra az elmúlt 3 hónapban. Aztán tegnap újraregeltem, szigorúan csak névvel.
Amúgy több, mint négy éve vagyok már itt, ennyi idő után lett elegem, de nem csak a babás topikból, hanem az összes többiből is - őszintén szólva, a vége felé ezt már alig néztem.
Elmondanám dióhéjban, hogy engem mi zavart, és azt is, hogy végül miért jöttem mégis vissza.
Nos, az egyik az, hogy az egész oldalon szinte minden kategóriában próbálnak az emberek folyamatosan egymás alá licitálni: "mit panaszkodsz, másnak még ennyire se futja", "ez a legfőbb problémád?", "jaj mindjárt megsajnállak, én még nálad is kevesebből élek", stb.
Illetve ennek az ellentettje, a kivagyi emberek hencegése és mások alázása, miszerint mindenkinek büdös a munka, meg lusta volt tanulni, meg felelőtlen, mihaszna léhűtő az, akinek kevésre telik csak.
A babás témakörre kiváltképp jellemző ez az utóbbi sajnos: állandó személyeskedés, a másik számonkérése, hencegés.
A másik, ami itt személy szerint engem érintett (de most már tojok bele), hogy én korábban egy egészen más stílusú fórumozáshoz szoktam, ebből kifolyólag sokszor leírtam olyan dolgokat, amiket itt voltak szívesek a méltóságos hölgyek kiforgatni. Ezért a végén már minden megnyilvánulásomat mentegetőzés előzte meg ("tudom, hogy nem kéne, de...", "persze nem mindig, de néha..."). Na ez eléggé frusztráló volt egy idő után.
Négy éve még sokat savaztak azért is, hogy milyen fiatal vagyok (20 éves voltam akkor, ennyi idős voltam, amikor a kisfiam született), sokan lehurrogtak, hogy mit osztom az észt, mit képzelek magamról.
Aztán, nem kizárólag babás topikot érintő észrevétel: ha bármit máshogy csinálsz, mint a többség, akkor az rossz. (többség alatt az adott kérdésre válaszolók zömét értem)
Ezen kívül, ott vannak azok a tök ártalmatlannak tűnő kérdések, amikre mindenki jóhiszeműen válaszol, aztán 10-15 válasz után megjelenik a kérdező, és kiderül, hogy marhára nem kérdezni akart, csak megerősíteni magát abban, hogy ő a tökéletes, és jobb esetben elkezdi magyarázni, hogy neki van igaza (miközben a kérdése pont arra vonatkozott, hogy jó-e az úgy), rosszabb esetben elkezd anyázni.
Kérdező, amit te is írtál, szintén tapasztaltam: én sem láttam még olyat, hogy valaki elismerte volna a tévedését. Velem megesett egyszer, hogy írtam valamit, de eleve úgy kezdtem, hogy "legjobb tudomásom szerint, de nem mernék megesküdni rá", erre valaki annyit odabakkantott, hogy "ez baromság", hát persze, hogy ez nem tetszett, próbáltam érvelni az igazam mellett, aztán nagy nehezen kisült, hogy tényleg én tévedtem, le is írtam, hogy rosszul tudtam, az xy-nak igaza van, ezek után még két oldalon keresztül oltogattak, hogy milyen hülye vagyok.
Úgy nagyjából ezek voltak azok a dolgok, amik miatt úgy döntöttem 3 hónapja, hogy nem jövök ide többet.
Ami miatt mégis visszajöttem:
1. vizsgaidőszak van :) (kell valami lazítás arra a pár percre, amíg szünetet tartok)
2. volt, hogy kerestem valamit neten, és ezt az oldalt adta ki találatként, ilyenkor elkapott a nosztalgia, böngészgettem kicsit
3. sokszor megesik, hogy túl komplex kérdésem van ahhoz, hogy keresővel megtaláljam a megoldást, és azért megesett már, hogy itt tudtak segíteni, legalább abban, hogy merre induljak a kutatásban.
Na hát ennyi, próbáltam rövid lenni, nem sikerült :D
Még annyit hozzátennék, hogy már csak azért is névvel regeltem újra, mert ebből a névnélküliségből nekem is elegem volt. Most ha valakinek baja van velem, tudja előre, hogy igen, az ott én vagyok. Nem bánom, ha tudják, ki vagyok, így legalább nincs félreértés (legalább is nincs annyi).
Szia.
Annak idején amikor erre az oldalra keveredtem nekem egyálltalán nem volt kérdés,hogy csakis a nevemmel együtt válaszolok kérdésekre.Mert ha valamihez véleményem van akkor azt felválalaom.Az,hogy mindenki tökéletes anya és szuper gyereke van vagyis ezt gondolja magárol ez természetes.Ezen szerintem kár rágódni!A vitákról csak annyit irnék mindig Te magadnak kell az okosabbnak lenni és nem belemenni mert nincs értelme.Sokfélék vagyunk mi emberek sokféle gondolkodással,van aki használja az empátiáját van aki nem.Volt hogy én is "összeszolalkoztam "egy kérdésen de aztán azt mondtam magamnak,hülye vagy mit vitatkozol .Ezt én máshogy gondolom és ennyi!!!!!Meggyözni pedig senkit nem akarok és nem is fogok az én gondolkodásmodomrol.
Viszont ha arra gondolok,hogy mig terhes voltam mennyi informáciot,jó dolgot olvastam ezen az oldalon akkor én örülök neki,hogy csatlakoztam ezen oldal olvasoihoz,héha íróihoz!Azóta is olvasom rendszeressen és válaszolok leírom az én saját tapasztalatomat.Mit ahogy írtad 3 éve regisztráltál,biztosan sokan "ismernek"tudják ki bagy.Én sajnos nem.Tudod én azért arra lennék kiváncsi ez alatt az idő alatt vajon hány leendő édesanyának vagy friss babás anyukának válaszoltál aki esetleg a mai napig hálás a válaszodért,véleményedért.Erröl is ki kellene írni egy kérdést!!!!Igy ismeretlenül is csak azt tudom mondani neked maradj továbbra is köztünk!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!