Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A főnököm finoman célzott rá,...

A főnököm finoman célzott rá, hogy vagy visszamegyek dolgozni január 1-től, vagy nem biztos, hogy lesz állásom mikor én szeretnék visszamenni. Járt már valaki így?

Figyelt kérdés

A fiam februárban lesz 2 éves. Január 1-től "visszavárnak", de én nem akarok még visszamenni. Hitelünk nincs, a párom nem keres rosszul, nem mondom, hogy luxusban élnénk a gyermek 3. életévében mikor én már csak gyest kapok, de megélnénk, effektíve nem vagyunk rászorulva arra a kevés pluszra, amivel én többet hazahoznék, mint a gyes lenne.

Állami bölcsibe nem irattuk be a fogantatásakor, már helye nem lenne, magánbölcsire meg annyit kiadhatnánk, mint amennyit én keresnék, tehát anyagilag nem járnánk jobban.

Viszont azért a gyes lejárta után szerettem volna visszamenni dolgozni. Amiről most úgy tűnik nem biztos, hogy lesz majd hova...

Közszféráról van szó egyébként, és létszámleépítés lesz...

Volt már valaki hasonló helyzetben? Annak mi lett a vége? Én nagyon tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek... :(

2011. dec. 8. 15:02
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és biztost neveztek ki az intézmény élére, tehát szerintem akkor se lenne biztos helyem, ha most visszamennék...
2011. dec. 8. 15:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem kötelesek viszavenni. De ha alig keresnél többet a GYES-nél (ami egyébként 30e Ft alatt van), és a férjed jól keres, akkor maradj otthon! Ha leépítés lesz, lehet, hogy úgyis kirúgnának.
2011. dec. 8. 15:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Pont ezt akartam írni, hogy akkor sem biztos a helyed, ha visszamész. A GYES alatt legalább biztonságban vagy, és mire visszamész, lezajlanak a változások.

De azt neked kell tudnod, hogy megengedheted-e magadnak, hogy esetleg elveszítsd az állásodat.

Én is így jártam az első gyereknél, 1,5 éves korában hívtak vissza dolgozni hasonló szöveggel. Visszamentem, de nagyon megbántam, mert nehezen tolerálták, ha beteg volt a gyerek, és otthon kellett maradnom. Azt mondták, maradjon otthon vele az apja. Ja, csak Ő éppen 3-szor annyit keresett, mint én.

2011. dec. 8. 15:08
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
Jajjjjj, nehogy visszamenj! Ez pl egy jo modszer a "leepitesre". Nagyon jol tudjak, hogy amig gyesen gyeden tappenzen vagy, addig ved a torveny, es nem rughatnak ki. Utana mar annal inkabb. Ha bizonytalan a helyzet odabent, akkor te ne akarj ott lenni!!! Anyammal is ezt csinaltak annakidejen. Fonok lett az alkalmazottjabol, es ez egy kicsit hulye helyzet volt, de o neki hosszasabb egeszsegugyi gondja volt, es otthon kellett maradnia. Amikor az ujdonsult fonoke megunta ezt az aldatlan allapotot, "berendelte" dolgozni, es sokszoros telefonos "zaklatas utan" anyam kotelnek allt, es bar nem volt meg 100, de bement. Letelt az a kis ido, amig a torveny szerint tappenz utan meg nem rughatjak ki, masnap varta a papir az asztalan (ahogyan azt ugye o is es mindenki sejtette). Szoval raerz meg azzal a kirugassal, ne siettesd!!!
2011. dec. 8. 16:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát a kirúgást nem tudja siettetni, a gyermek 3 éves születésnapjáig biztos a helye.

De egyébként teljesen mindegy visszamész vagy nem, így is úgy is kirúghatnak. Sőt én azt tartom valószínűnek ki fognak. Sok ismerősőmet rúgták most ki, gyermektelen 46 évest, 2 nagyobb gyermekest, 10 év után, egyik napról a másikra.

És csodálkoztunk, de rá kellett jönniük, a fizetésigényüknél, mikor csak az addigi fizetésük 70%-át ajánlották mindenhol, ez lehetett az ok. Hiszen az újak az ő régi cégüknél szintén kevesebbet kaptak.

Viszont az is lehet ezúttal tisztességes a főnököd és most szólt, ha átszervezik a céget, akkor biztos embert akarnak a helyedre és most kellesz, utána már nem fognak kirúgni senkit miattad.

2011. dec. 8. 22:50
 6/7 A kérdező kommentje:

"Bízni" már nem tudok a főnökömben, hogy jót akarna nekem.

Mindig is jóban voltunk, és én mindig az őszinteség híve voltam, pont a jó viszonyunk miatt is, így az első pozitív teszt után már szóltam neki, hogy terhes vagyok.

Ekkor változott meg az addigi jó kapcsolatunk, mert (bár gondoltam, hogy nem fog repesni az örömtől) azt mondta vetessem el... Utána hetekig piszkált, minden sz@ros munkát velem csináltatott, hozzám se szólt, csak cseszegetett. Ráadásul még próbaidős voltam, és nem rajta múlott, hogy maradhattam, és ezt világosan a tudtomra is adta. Aztán sokat enyhült felém, még a gyerek születésekor is tartottuk a kapcsolatot egy pár hónapig, többször meglátogatott, mi is bementünk mikor nagyobb volt a kicsi. Aztán szép lassan elkezdett nem reagálni az emailekre, vagy ha írt is, csak egy-két semmit mondó sort.

Ráadásul ő már 40 fölött jár, most akar gyereket, de most meg nem akar neki összejönni, és úgy érzem emiatt is pikkel rám. De évekkel ezelőtt neki is megvolt a lehetősége a gyerekvállalásra, de ő akkor a karrierjét választotta. És most az én terhességem elején tőlem is ezt várta volna...

2011. dec. 9. 08:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Uristen. Nahat en egy ilyen fonokhoz ha tuzesvassal piszkalgatnanak se mennek vissza. Nekem mar az is eleg volt, hogy "finoman jelezte, hogy ki akar rugni", hat azt hogy lehet finoman jelezni???? Oooooo, hogy csinalhat a vilag ilyenekbol fonokot, en nem ertem, nincsigassag! Na szoval. Nem rughat ki es kesz. Pukkadjon meg.
2011. dec. 9. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!