Igényel már valaki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt?
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, mint a nevében is benne van, nem egy segély, hanem egy kedvezmény, amit pl. étkezésre, tankönyvre adnak. Aki jogosult, az nem fizet intézményben étkezést, ingyen kap tankönyvet, stb.
Az 5500 forintos a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, amit évente kétszer lehet igényelni.
A rendszeres gyermekvédelmi segély viszont megszűnt ha jól tudom, tehát pénzt így nem adnak, csak annak, aki már a megszűnése előtt is jogosult volt rá.
Nekem ez nagy pechem volt, mert születése óta egyedül nevelem a fiam, de a kedvezményt értelem szerűen akkor vehetem csak igénybe ha bölcsis lesz majd. A segélyt pedig nem kaphatom, hiszen már megszűnt, mielőtt a fiam született. Próbáltam igényelni szociális segélyt, de arra sem vagyok jogosult, mert GYED-en vagyok, és azt mondták, ha már egy segélyt (GYED/GYES) igénybe veszek, akkor nem vehetek igénybe egyszerre mégegyet. Illetve azt is az arcomba tolták, hogy nem kötelező GYED-en lenni. Kérdezném, hogy mégis hogy lehet megélni havi 45 ezer gyedből + 13.700 családi pótlékból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!