Társasjáték:Meddig érdemes hagyni a gyereket, hogy mindig nyerhessen? Egyáltalán érdemes, mindig hagyni?
1.játszásnál:4 évesem nyert, pedig apa ki is dobta egyszer, én elkerültem, hogy inkább ő dobjon ki engem, de azóta is rendesen játszunk,.... Van egy mérges jaj...És annyi.Nagyon aranyos. Néha mondja, hogy ő van legrosszabbul...De nem viseli meg
Szerintem ez így jó. Meg kell szokni, mi van ha bekerül suliba? És nem ő lesz mindig a legjobb?Na akkor már nehéz lesz...
Mi mindössze az első pár alkalommal hagytuk,hogy megismerje, megszeresse a társasjáték lényegét,de mindig mutattuk,hogy mi milyen szomorúak vagyunk, ha veszítünk,és elmondtuk neki, hogy na majd ha ő veszít.Persze az első vesztésnél duzzogott és közölte,hogy nem játszik többet. Mondtam jó rendben,akkor eltesszük,nem nyerhet mindig ő.
Pár nap múlva előszedte,és azóta is imád társasozni,de már teljesen szabályosan játszunk,6éves.Igaz ha ő veszít mindig kell visszavágó!:)
Szerintem a legnagyobb butaság mindig nyerni hagyni a gyereket. El kell neki magyarázni, hogy hogy is működik a játék (meg az egész világ nagyjából... nem sikerülhet mindig minden, de meg kell tanulni elviselni, stb.).
Pl. ki nevet a végén társasnál kb csak a szerencsén múlik, hogy ki nyer, az tök jó bevezető, később meg már okosodnak is, akkor jöhetnek a rafinált játékok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!