Milyen feltételei vannak annak, hogy a babám bölcsibe mehessen?
Részletezném a kérdéseimet!
1: Csak akkor mehet bölcsibe, ha találok munkát?Az a munkáltató akitől elmentem szülni, az nem adhat nekem GYED alatt munkáltatóit?
2: Mennyi idős kortól lehet beadni a gyereket?
3: Milyen papírok kellenek, és hogy kell elintézni?
4: Ha bekerülne, akkor mettől meddig lehet bent a gyerek?
5: Mennyi egy Állami bölcsőde havi díja?
Így hirtelen ennyi jutott eszembe, de bárki aki tudna nekem segíteni megköszönném, még egyék információt is megköszönnék.Lövésem sincs a témáról! :)
Egyénként lányom Januárban lesz 1 éves.
Igen, csak érvényes munkáltatóival vesznek fel (ha férjnél vagy akkor neki is kell munkáltatói) és a GYED-et is vissza kell mondanod az 1. naptól kezdve, ált. még a beszoktatást sem kezdheted el ha nem mondtad le a GYED-et. Úgy tudom 6 hónapos kortól fogadnak a bölcsik babákat, de nem sokan vannak akik ilyen korban már beadják.
Nem tudom milyen papírokra gondolsz, csak a munkáltatói igazolás kell meg az érvényes lakcímkártya, illetve később igazolás arról, hogy lemndtad a GYED-et. A beiratkozás azt hiszem bölcsifüggő, nálunk májusban volt, de voltak olyanok akik csak mostanában kezdtek el járni (ők is beiratkoztak májusban.)
A mi bölcsink 6-6-ig van nyitva, de 5 körül már alig lézeng pár gyerek, általában össze is vonják őket és 1 gondozónő marad csak. Az állami bölcsi egyelőre ingyenes csak az étkezést kell kifizetni, ami nálunk 575 Ft/nap, de úgy tudom ez elég drága, van ahol ennél kevesebb. Még kell havonta tisztasági csomag (PZS, szalvéta, szappan, WC papír) ill. pelenka, popsitörlő, kenőcs.
Szerintem az lenne a legjobb, ha felhívnád a bölcsiteket, biztos, hogy szívesen elmondanak mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!