Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki milyen nevet választana a...

Ki milyen nevet választana a kistesónak?

Figyelt kérdés

Nagylányunk Boglárka (6éves) kislányt várunk kistesónak.

Ki milyen hozzá passzoló nevet adna?

Hasonlo hosszuságú nevet szeretnék, olyat ami nem nagyon idegen hangzású, nem túl extrém és nem is túl régies.

2011. nov. 25. 18:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Amrita (Amrita Sher-Gil indiai festőművésznő, Baktay Ervin unokája)
2011. nov. 26. 21:59
 22/31 A kérdező kommentje:

kedves utolsó nagyon szép nevet írtal, de egyetlen kritériumnak sem fele meg azt hiszem :)de azert megy a Zöld kéz :)

"Hasonlo hosszuságú nevet szeretnék, olyat ami nem nagyon idegen hangzású, nem túl extrém és nem is túl régies."

2011. nov. 26. 22:55
 23/31 anonim ***** válasza:

A Violetta is gyönyörű!

11. válaszoló

2011. nov. 27. 13:05
 24/31 anonim ***** válasza:

Dalila..

Kedves Kérdező! A Hargita és az Amríta javaslója vagyok. A kritériumok eléggé kötöttek, tudom, - dehát a

- Kamilla: latin

- Viktória: latin

- Barbara: latin

- Veronika: görög (Bereniké)

- Viola: latin

- Violetta: olasz

- Noémi: héber - stb.

Hacsak nem nyúlunk vissza az ómagyar nevekhez, nehéz megfelelőt ajánlani. A Dalila szintén idegen, mert filiszteus, de bevallom, a hangulata engem elvarázsol: a két mély "a" közötti magas "i", az "l"-ek ritmusa és lágysága..

És a Dalma? (Bevallom, szeretek neveken gondolkodni, de nyilván Neked kell majd választanod.)

2011. nov. 27. 14:17
 25/31 A kérdező kommentje:

Igazából a ferjem a nehezebb eset :) csak hagyományos neveket (nem feltétel a magyar eredet, de olyan legyen ami szokványos, mindennapi név) szereti.

Nem fog belemenni ilyen ritka névbe az 100%. Abigélen gondolkodtam sokáig Boglárkánál és teljesen kiakadt, hogy miért akarok különc nevet a gyereknek :D neki a mi korunkbeli nevek tetszenek....azok a nevek amiket a mostani 25-35 éves nők viselnek.

2011. nov. 27. 15:24
 26/31 anonim ***** válasza:

Értem, kérdező Kismama - dehát a 25 évesek sem Erzsikék, Marikák, Évikék..

Nem lesz könnyű dolgod, valószínűleg - de végül biztosan megegyeztek majd. Őszintén megvallom: a ma divatos Emmától, Elvirától kiráz a hideg..nem is szólva az olyan rémségektől, mint a Matild, a Lujza (annyira szujektív ez a dolog!). Most még a Laura jutott eszembe utóljára (mert a lányom is az). A "tudományomnak" itt fuccs..Mégegyszer a legjobbakat Nektek!

2011. nov. 27. 16:13
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Dóra, Anna, Kinga, Nóra, Tímea, Renáta, Emese, Adél, Beáta, Beatrix, Ágota, Ágnes, Zsófia, Edina, Emília, Hajnalka, Lilla
2011. nov. 27. 17:09
 28/31 A kérdező kommentje:

Férjem mai slager neve az Adrienn.Szép név, de nekem valahogy egy 30-as angoltanár jut róla eszembe. Mit gondoltok?

Tudom nehéz esetek vagyunk:)

2011. nov. 27. 19:05
 29/31 anonim ***** válasza:
Adriennt inkább ne... :)
2011. nov. 27. 19:10
 30/31 anonim ***** válasza:
Én írtam aHangát, eszembe jutott még az Evelina. Nem Evelin, hanem így, ez nem jön be?
2011. nov. 27. 19:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!