Nem Magyarországon élő anyukák, mennyire tartjátok fontosnak, hogy gyereketek magyar iskolába járjon?
Szlovákia, Csallóköz- nagyon nehéz dolgunk van, de alap iskola csak magyar jöhet szóba, magyar óvoda után. Középiskolát-ahogy a szakot a nyelvet is ő dönti el.
Rengeteg példa van körülöttem, hogy magyar iskolából is remekül boldogultak itt nálunk.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Kérlek ha tudtok konkrét eseteket arról, hogy magyar iskola után valaki nem tudott érvényesülni vagy esetleg amiatt marasztalták el, hogy magyar iskolába jár/járt, írjátok meg. Érdekelne, hogy milyen területen történt az elmarasztalás, milyen területen nem tudott érvényesülni.
akkor írjunk egy kis pozitívumot:
én és a nővérem teljes magyar családból származunk(Szlovákia), a nagymamám nem tud pl egyáltalán szlovákul a másik meg siralmasan ragoz.(konyhanyelv)
Én magyar óvodába, alap és középiskolába jártam(nővérem szintúgy), de szlovák zeneiskolai tanárom volt(sikeresen elvégeztem), gyerekorvosom és még nőgyógyászom is.Probléma nélkül nézem a szlovák adásokat, másnap nem tudom megmondani milyen nyelven volt, annyira mindegy.
Nővérem sikeresen diplomázott a legnehezebb fővárosi egyetemen(szlovák).
És a gyerekeim is magyarul fognak tanulni.
aki meg nem tanul meg rendesen suliba, rászorul, megtanul.
Erre meg a férjem a példa: magyar sulik, nem tudott megszólalni szlovákul. Elkezdett dolgozni, szlovák munkatárs(kőműves). Most pár évire rá ott tart, hogy ő intézi a munkákat szlovák cégekkel, minden probléma nélkül:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!