Tgyás és a Gyed között lehet kivenni szabadságot?
Figyelt kérdés
A bruttó bérem 210ezer Ft és megvan a 180 napom. Mire számíthatok, mennyi lesz a Tgyásom és a Gyedem, amit már kézhez kapok? Májusban szülők és mivel 2009 évre van még szabim a Tgyás lejárata után kivenném és a Gyedet csak ezután indítanám el, ez lehetséges? Tehát a Tgyás után kivehetek 15nap szabit és utána kérni a Gyedet?2009. máj. 2. 22:03
1/4 anonim válasza:
Tgyás-t illetve gyedet nem a jelenlegi, hanem a jogosultságot megelőző év átlagkeresetéből számolják, annak 70 %-a. A tgyásból csak adóelőleget, gyedből TB-t is vonnak. A gyed maximuma bruttó 100.100,- Ft, ami nagy valószínűséggel érinteni fog. Nem tudom, hogy most táppénzen vagy már tgyáson vagy-e. Akkor jártál anyagilag egy picit jobban, ha táppénzen vagy és csak a szülés napjától ketyeg a tgyás. A 2009-re esedékes szabikat nem muszáj kivenni az idén, azokat el lehet tenni a gyes lejárta utánra. Elméletileg kiveheted a tgyás után, de én személy szerint nem igazán tartom érdemesnek.
2/4 anonim válasza:
Nekem előre kifizették az egész éves szabit a tgyás közben.
3/4 anonim válasza:
Én tavaly szültem májusban,és amikor abbahagytam a munkát(április)akkor egyből kivettem az azévi szabit,és utána mentem táppénzre,majd amikor megszületett a babóm igényeltem a Tgyást!amúgy nekem is ilyesmi volt a bérem,és Tgyást olyan 90-95000ft között volt.A Gyedem a maximum adójóváírás nélkül kb73000ft,adójóváírással kb 84000ft.
4/4 A kérdező kommentje:
A fizum mellett magas cafeteriat kapok, amit a Tgyás alatt kapom, és a szabi alatt is, csak a Gyed alatt nem , így ezért szeretném elhúzni minél későbbre a Gyedet.
2009. máj. 3. 09:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!