Jár a német családi pótlék, ha a gyerekek itthon vannak?
Lehet nem jól értelmeztem, de beszélgettem egy ismerősömmel, akinek kint dolgozik a férje és mondta, hogy milyen sok családi pótlék jár a gyerekekre, annyi mint egy itthoni fizetés. De arról is beszélt, hogy ki szeretnének ők is menni a 3 gyerekkel.
Szóval csak akkor járna a "kindergeld" ha ők is kimennének, vagy elég az is hogy az apuka ott dolgozik?
Azért kérdezem, mert hamarosan az én férjem is kimegy és nekünk is van 2 gyerek.
jár és nem kell kint élnetek
nekünk is jön, levonják a 12600at amit itthonról kapok, és így kapom
Na, ezt azért ne vedd készpénznek. Az tuti, hogy jár, de a németek, nekünk első körben elutasították, pont arra hivatkozva, hogy a gyerekek nem ott élnek. Persze írták, hogy lehet fellebezni x összegért. De addigra már annyira tele volt a tökünk az egésszel, hogy fogta magát a férjem és hazajött. Ez volt májusban, amúgy decemberben ment ki, szóval jó kis összeget kaphattunk volna visszamenőleg is. De a hivatalban is és a munkáltatója is azt mondta, hogy így nem jár. Egyedül egy ismerős könyvelő (német) mondta, hogy szerinte jár, de segíteni ő sem tudott. Azt mondta fellebezni kell, de mivel a férjem már amúgy sem akart sokáig maradni, itthonról meg nehéz lett volna intézkedni, így hagytuk a fenébe az egészet.
Az volt a baj, hogy olyan faluban dolgozott, ahol kevés a külföldi, aki van az meg nem EU-s országból való, így még a nyomtatványt se találták, amit szerintünk ki kellett volna töltenünk. De persze szerintük nincs is ilyen nyomtatvány. Na, ezt magyarázd el nekik!
Hivatalosan úgy szól,hogy akkor is jár a Kindergeld ha a gyermekek itthon laknak és itthon járnak iskolába,óvodába!Egyik szülőnek kell csak kint legyen bejelentett állása illetve lakcíme!A magyar cspről viszont le kell mondanod akkor,de bőven megéri!egy és két gyermek esetén gyermekenként: havi 184 euró,
harmadik gyermekre: havi 190 euró,
a negyedik, illetve minden további gyermekekre: havi 215 euró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!