Mennyire szukséges szerintetek sterilizálot venni?
Nekünk nem volt sterilizáló, mégsem lett semmi baj.
Manapság túl sok felesleges dolgot sóznak az emberre aki ha befolyásolható, meg is veszi.
pl. bébikomp stb.
Szerintem várd meg hogy szükséges-e egyáltalán cumisüveg, mert ha anyatejes lesz a baba akkor csak mellszívót kell fertőtleníteni, de én pl azt sem sokat használtam. Azt meg elég kifőzni, vagy fert. oldatba tenni. Játszócumink sem volt nem is ajánlják, a rágókákat meg néha kifőztem, néha meg a fertőtlenítőbe tettem. De az ilyesmiket nem kell agyon sterilizálni.
Tápszeres babánál viszont biztos hasznos megvenni a sterilizálót a gyakori használat miatt.
Én nem vettem, nem hiányzott:)
Amit kellett, kifőztem.
Én vettem, szeretem is használni. Nekem egyszerűbb, mint kifőzni.
De nem kötelező, tudnék élni nélküle.
Nekem sajnos nem sikerült a szoptatás. Viszont 7,5 hónapig tudtam cumisüvegből anyatejjel is (fele-fele arányban) etetni a babámat. Először én is feleslegesnek tartottam a sterilizálót, de mikor rájöttem, hogy a 3 óránkénti fejés, tápszerkészítés, etetés fog nálunk állandósulni, s után még - akár az éjszaka közepén is - ki kell főznöm a teljes felszerelést (2 cumisüveg, mellszívó), feladtam. Nekem hatalmas segítség volt a sterilizáló. Elsősorban a monotonitás melletti megőrülés elkerülésében, másrészt mert elkezdett penészedni a lakás, mert bizony előfordult, hogy nem tudtam 5 perc után elzárni a gázt, vagy hiába forrt fel a víz, valami mással voltam épp elfoglalva, s eltelt 10 perc is, mire beletettem az edényeket.
Szóval szerintem is várd meg, hogy alakul nálatok a szoptatás, s ha szükséged lesz rá, a párod bármikor meg tudja venni. Esetleg annyit tégy meg, hogy kinézed, milyet szeretnél, hogy ne kelljen neki a hatalmas kívánattal szembesülni a boltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!