Mi történik akkor, ha gyes alatt megszűnik a cég, ahonnan eljöttem dolgozni és várandós vagyok a következő babával? Ilyenkor kapok majd szülés után újra tgyást és gyedet? Most mit csináljak?
Szia!
Már korábban voltak viták, hogy jár-e vagy sem, én a Szociális és munkaügyi minisztérium honlapjáról töltöttem le egy összefoglaló füzetet, amiben minden gyerekekkel kapcsolatos támogatás benne van.
Innen letölthető pdf-ben:
E szerint:
"Jár-e terhességi-gyermekágyi segély a biztosítás megszűnését követően?
Csak akkor, ha az anya a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül vagy a biztosítás megszűnését követő 42 napon túl táppénz (illetőleg baleseti táppénz) folyósításának ideje alatt, vagy a folyósítás megszűnését követő 28
napon belül szül.
Jogosult-e terhességi-gyermekágyi segélyre az álláskeresési járadékban részesülő szülő?
Abban az esetben, azonban, ha az anya az álláskeresési járadék folyósítása alatt, vagy a folyósítás megszűnését követő 42 napon belül szül, és az egyéb feltételekkel is rendelkezik, jogosultságot szerezhet a terhességi-gyermekágyi segélyre."
A GYED-nél pedig biztosítottnak számít, aki álláskeresési támogatásban részesül.
De ez a 2009-ben igényelt ellátásokra vonatkozik.
Anyukám mindig azt mondja, hogy ok nélkül nem történik semmi. Mi év vége felé terveztük "legyártani" a másodikat, de spirál mellett becsúszott. Januárban menstruáltam utoljára...
Ha az eredeti terv szerint születik, akkor mehetnék vissza 1 éves korában dolgozni, most én még jogosult leszek a 2 éves GYED-re.
Fel a fejjel, most ugyan nem jut eszembe miért, de lehetett volna rosszabb helyzet.
Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!