Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Merjük a 2 éves gyerekünket...

Merjük a 2 éves gyerekünket családi napközibe adni?

Figyelt kérdés

Hogy lehet ellenőrizni, hogy jó-e az a napközi? Honnan tudom, hogy ott veszélyben van-e vagy sem és figyelnek-e rá rendesen? Mondani bemutatkozáskor bármit lehet és ha akkoriban nyit majd pld, amikortól már nem lehet 2 és 3 éves kor között otthon maradni csak munkanélküli segélyen, akkor nem lesz tapasztalat nagyon még a működéséről.

Hogyan tudjuk majd biztonságban a gyerekünk 2-3 éves kor között, ha nincs pénzem se nagyon és segítség sincs?

2009. ápr. 26. 08:04
 1/10 anonim ***** válasza:

szerintem érdeklődjél olyan anyukáktól akinek oda jár a gyerkőcük.Az a legjobb referencia amit a szülők mondanak.Én így kerestem bölcsit a gyerkőcömnek!

Amúgy konkrétan milyen a családi napközi?

2009. ápr. 26. 08:08
 2/10 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy az a terv,hogy nem bölcsiket építenek,tartanak fen, hanem majd családi napköziket támogat a kormány. 2012-re kell férőhelyeket csinálniuk valahogy, hogy a csak 2 évig otthonmaradható babákat legyen hova vigyük. Így sok fog nyitni akkoriban gondolom és nem lesz referenciájuk még. A környékünkön egy sincs jelenleg.
2009. ápr. 26. 08:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha te majd két évesen fogod beadni, akkor egész biztos lesz olyan, aki már egy évvel előbb odajár, hiszen most se sokan tehetik meg, hogy GYES-en otthon maradnak. Szóval azoktól a szülőktől érdeklődj majd, akiknek a gyereke odajár. Amúgy meg szerintem azért ezen nem kell annyira aggódni, ellenőrzik ezeket a helyeket. Veszélyben semmiképp nem lesz, max egyik gyerek könnyebben szokja meg, másik nehezebben. Az enyém most lesz két éves októberben, és szeptemberben kezdi a bölcsit, én nem aggódom egyáltalán, mert akikkel beszéltem, azok mind kedvesek, láttam, hogy bánnak a gyerekekkel és ez teljesen megnyugtatott. Pedig ez nem családi napközi, csak egy sima bölcsi.
2009. ápr. 26. 09:28
 4/10 A kérdező kommentje:
Én a bölcsikbe jobban megbízom, mert az egy intézmény,több a bölcsisnéni a családiba meg pár dolgoknak meg kell felelni és kész az engedély. 10 gyerek lehet majd valszeg egy emberre, 2-14 éves kor között vegyesen. Itt nálunk se bölcsi se ilyen nincs. :(
2009. ápr. 26. 09:44
 5/10 anonim ***** válasza:
nem túlkoros egy 14 éves gyerek a bölcsiben? :)))
2009. ápr. 26. 10:04
 6/10 A kérdező kommentje:

A kormány szerint nem sajna. :( Gondolom, suli utáni megőrzés lehet. :)

ezt olvasatam: "A családi napközi lényege, hogy a működtető a saját otthonában, ellenszolgálatás fejében vállalja, hogy felügyel 20 hetes és 14 éves kor közötti gyerekekre."

2009. ápr. 26. 10:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Így már értem az aggodalmadat. Hát igen, tény, hogy itt egy képzetlen személyzetről van szó. Remélhetőleg nem a te gyermeked lesz az első, aki oda kerül, így talán már másoktól tudsz véleményt kérni, kis idő alatt is megmutatkoznak a hiányosságok.
2009. ápr. 26. 13:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A családi napközit ne úgy képzeld el, hogy oda együtt fog járni a 2 éves csecsemő és a 14 éves tini! Igen, a működtető eldöntheti majd, hogy melyik korosztályra fog specializálódni. A piciket "vállalja-e be" vagy a már nagyobbakat. Sajnos anyagilag nem hiszem, hogy ezek nem lesznek a családok számára megterhelőek, hiszen a fenntartó kap valamennyi pénzt az államtól (tavaly előtt 70ezerFt/gyerek/hó), de a többi költséget a szülőknek kell majd állniuk, ami biztosan nem lesz kevés. Azt, hogy milyen helyre adod be a gyereket csak a saját tapasztalatod alapján fogod tudni eldönteni. Mielőtt tényleg oda fog járni a gyereked, érdemes többször is rövidebb időre bemenni és ott játszani a gyerekekkel. Erre egyébként lehetőséget biztosítanak a cs. napközik. Ilyenkor megláthatod te is, hogy milyenek a feltételek, a gyerekek hogyan érzik magukat, a tiéd be tud-e illeszkedni és a legfontosabb, hogy a többszöri ottlét alkalmával te is látod, hogy a gondozók hogyan viselkednek a rájuk bízott gyerekekkel. Ha többször ott leszel, nem tudnak végig jópofizni, előbújik a valódi énjük.

Egyébként ez az egész még csak egy tervezet, amihez rengeteg pénzre lenne szükség - és aminek éppen híján van az ország. 2 év nagyon hosszú idő, főleg ebben a politikai helyzetben, addig legkésőbb 1 év múlva parlamenti választások lesznek és ez a kormány is ki tudja hol lesz már.. Ebbe nem akarok jobban belemenni, de szerintem még ráérsz ezeken a dolgokon rágódni!

2009. ápr. 26. 14:48
 9/10 anonim ***** válasza:
én ilyenben dolgozom....hát van pozitív és negatív oldala is
2011. máj. 5. 20:06
 10/10 anonim ***** válasza:
én imádom a gyerekeket és végzettségem is van hozzá, de mivel itt bárki "óvónéni"lehet...sokszor a tulaj a saját munkanélküli ismerőseit rakja be, úgy hogy még gyereket sem látott közelről...8 általános kell csak hozzá (törvényileg)
2011. máj. 5. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!