Merjük a 2 éves gyerekünket családi napközibe adni?
Hogy lehet ellenőrizni, hogy jó-e az a napközi? Honnan tudom, hogy ott veszélyben van-e vagy sem és figyelnek-e rá rendesen? Mondani bemutatkozáskor bármit lehet és ha akkoriban nyit majd pld, amikortól már nem lehet 2 és 3 éves kor között otthon maradni csak munkanélküli segélyen, akkor nem lesz tapasztalat nagyon még a működéséről.
Hogyan tudjuk majd biztonságban a gyerekünk 2-3 éves kor között, ha nincs pénzem se nagyon és segítség sincs?
szerintem érdeklődjél olyan anyukáktól akinek oda jár a gyerkőcük.Az a legjobb referencia amit a szülők mondanak.Én így kerestem bölcsit a gyerkőcömnek!
Amúgy konkrétan milyen a családi napközi?
A kormány szerint nem sajna. :( Gondolom, suli utáni megőrzés lehet. :)
ezt olvasatam: "A családi napközi lényege, hogy a működtető a saját otthonában, ellenszolgálatás fejében vállalja, hogy felügyel 20 hetes és 14 éves kor közötti gyerekekre."
A családi napközit ne úgy képzeld el, hogy oda együtt fog járni a 2 éves csecsemő és a 14 éves tini! Igen, a működtető eldöntheti majd, hogy melyik korosztályra fog specializálódni. A piciket "vállalja-e be" vagy a már nagyobbakat. Sajnos anyagilag nem hiszem, hogy ezek nem lesznek a családok számára megterhelőek, hiszen a fenntartó kap valamennyi pénzt az államtól (tavaly előtt 70ezerFt/gyerek/hó), de a többi költséget a szülőknek kell majd állniuk, ami biztosan nem lesz kevés. Azt, hogy milyen helyre adod be a gyereket csak a saját tapasztalatod alapján fogod tudni eldönteni. Mielőtt tényleg oda fog járni a gyereked, érdemes többször is rövidebb időre bemenni és ott játszani a gyerekekkel. Erre egyébként lehetőséget biztosítanak a cs. napközik. Ilyenkor megláthatod te is, hogy milyenek a feltételek, a gyerekek hogyan érzik magukat, a tiéd be tud-e illeszkedni és a legfontosabb, hogy a többszöri ottlét alkalmával te is látod, hogy a gondozók hogyan viselkednek a rájuk bízott gyerekekkel. Ha többször ott leszel, nem tudnak végig jópofizni, előbújik a valódi énjük.
Egyébként ez az egész még csak egy tervezet, amihez rengeteg pénzre lenne szükség - és aminek éppen híján van az ország. 2 év nagyon hosszú idő, főleg ebben a politikai helyzetben, addig legkésőbb 1 év múlva parlamenti választások lesznek és ez a kormány is ki tudja hol lesz már.. Ebbe nem akarok jobban belemenni, de szerintem még ráérsz ezeken a dolgokon rágódni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!